Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. května 2022 16:22
Čas čtení 1:02
Barbora Volfová

Praha připravuje nová pravidla pro pití alkoholu na veřejnosti. Pokutovat by se mohlo po půlnoci i za otevřenou láhev

Praha připravuje nová pravidla pro pití alkoholu na veřejnosti. Pokutovat by se mohlo po půlnoci i za otevřenou láhev
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta
NEWS PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Přestupkem by nově měla být i otevřená láhev, kelímek nebo plechovka v ruce.

Vedení hlavního města Prahy plánuje od léta zpřísnit pravidla pro pití alkoholu na veřejnosti. Pokutovat by se mělo nově nejen za konzumaci alkoholu, ale i za otevřenou láhev či kelímek v ruce. Informovala o tom Česká televize.

Nová vyhláška by také měla rozšířit zákaz pití alkoholu na veřejnosti na další oblasti, jako jsou území kolem škol, zastávek veřejné dopravy, náměstí či parky. Výjimka by měla stále platit pro zahrádky, okolí stánků s občerstvením, kulturní akce a také silvestrovské a novoroční oslavy.

Praha
Zdroj: Unsplash/Raul Cacho Oses/k volnému užití

Na seznamu je i hojně navštěvovaná Náplavka. Zde si budeš moci dopřát oblíbený drink do půlnoci. Pro návrh hlasovali radní ze STAN, TOP 09 a Praha Sobě. Piráti novou vyhlášku podpořit nechtějí. Připravovaný návrh bude v příštím týdnu projednávat pražské zastupitelstvo. Pokud jej schválí, měl by vyjít v platnost začátkem července, píše Česká televize. 

„Po lockdownech způsobených pandemií koronaviru se do Prahy opět vrací turisté a s nimi i některé problémy s pořádkem, zejména v ulicích centra a v širším centru. Cílem nové vyhlášky je co nejvíc ochránit obyvatele před hlukem a nepořádkem v jejich okolí,“ řekl Petr Hlubuček (STAN), který novou vyhlášku předložil.

Doporučeno
Kvůli nucené sterilizaci jsem se cítila méně ženou. V romské komunitě to byla ostuda, říká aktivistka Gorolová (Rozhovor) Kvůli nucené sterilizaci jsem se cítila méně ženou. V romské komunitě to byla ostuda, říká aktivistka Gorolová (Rozhovor) 20. května 2022 7:00

„Byl zde konflikt mezi společensko-kulturním vyžitím na Náplavce a klidem místních z Podskalí a Smíchovské části. Obyvatelé si často stěžovali na nekontrolovaný noční hluk až do ranních hodin. Když na Náplavku přijela městská nebe státní policie na základě stížnosti, a to byly desítky telefonátů během každé noci, tak neměla žádný právní nástroj,“ uvedl Jan Chabr (TOP 09), radní pro oblast správy majetku a majetkových podílů.

Regulace alkoholu na veřejnosti platí v různých formách ve všech krajských městech.

Domů
Sdílet
Diskuse