Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2022 14:40
Čas čtení 0:56
Ilona Hobzová

MS v hokeji 2022: Česko se ve čtvrtfinále střetne s Německem. Historická bilance nám hraje do karet

MS v hokeji 2022: Česko se ve čtvrtfinále střetne s Německem. Historická bilance nám hraje do karet
Zdroj: TASR/AP
SPORT MS V HOKEJI 2022
Uložit Uložené

Přinášíme ti přehled toho, které týmy se ve čtvrtfinále utkají o postup do semifinále.

Mistrovství světa v hokeji 2022 dospělo do fáze play-off. Ze základních skupin postoupilo osm týmů: Švýcarsko, Německo, Kanada, Slovensko, Finsko, Švédsko, USA a Česko. Soupeřem české hokejové reprezentace ve čtvrtfinálovém zápase bude stejně jako před třemi lety Německo. 

Čtvrtfinálové dvojice jsou jasné

Češi mohli ještě v úterý v případě výhry nad Finskem pomýšlet na vyšší umístění ve skupině B. Po prohře 0:3 s Finskem ale zůstali třetí. Jejich soupeřem pro čtvrtfinále se z pěti potenciálních kandidátů nakonec stalo Německo. To skončilo ve skupině A druhé, když za sebou nechalo Kanadu a bodově nestačilo pouze na Švýcarsko.

Pavouk play-off na MS v hokeji 2022

Jaké jsou šance národního týmu z pohledu historických statistik? 

V historii samostatné České republiky se hokejisté utkali na světových šampionátech s německým soupeřem celkem čtrnáctkrát. Na kontě mají dvanáct výher, jednu remízu a jednu prohru 0:2, kterou museli skousnout v osmifinále. Většinu výher zaznamenali Češi v základní části, ve čtvrtfinále se s Němci střetli jen dvakrát. 

Doporučeno
„I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) „I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) 22. května 2022 11:30

Poprvé v roce 1996 ve Vídni, kdy soupeře porazili vysokým rozdílem 6:1, a nakonec vyhráli celý turnaj. Podruhé se tak stalo až v roce 2019, kdy tým pod vedením trenéra Miloše Říhy porazil Němce opět výrazným gólovým rozdílem 5:1.

Přesný rozpis čtvrtfinálových zápasů, 26. května 2022

Zápas Čas Místo
Německo vs. Česko 15:20 Helsinki Ice Hall, Helsinky
Švédsko vs. Kanada 15:20 Nokia Arena, Tampere
Švýcarsko vs. USA 19:20  Helsinki Ice Hall, Helsinky
Finsko vs. Slovensko 19:20 Nokia Arena, Tampere
Domů
Sdílet
Diskuse