Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. května 2022 16:10
Čas čtení 1:04
Tereza Patočková

USA bojují s největším výpadkem kojenecké výživy v novodobé historii. Pomůže firma z Austrálie

USA bojují s největším výpadkem kojenecké výživy v novodobé historii. Pomůže firma z Austrálie
Zdroj: Unsplash/Lucy Wolski/volně k užití
NEWS JOE BIDEN SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Amerika se potýká s největším nedostatkem kojenecké výživy ve své novodobé historii. Joe Biden o víkendu informoval o tom, že se jeho administrativa snaží dělat vše, co je v jejích silách, aby se do Ameriky dostalo co nejvíce výživy.

Australská společnost Bubs Australia plánuje do USA zaslat nejméně 1,25 milionu plechovek své kojenecké výživy, aby pomohla zmírnit celostátní nedostatek. Americký úřad pro potraviny a léčiva uvedl, že část z nich je nyní na skladě pro přepravu a další bude v nadcházejících týdnech a měsících vyrábět společnost Bubs Australia. Uvedl to deník The Guardian či stanice ABC.

Doporučeno
Danuše Nerudová: Zasloužíme si mít civilního prezidenta, který se nezavírá na Hradě jako ve slonovinové věži (Rozhovor) Danuše Nerudová: Zasloužíme si mít civilního prezidenta, který se nezavírá na Hradě jako ve slonovinové věži (Rozhovor) 29. května 2022 7:00

Jde o nejnovější opatření, které USA přijímají k řešení nedostatku. Mnoho rodičů se potýkalo s problémy s krmením svých dětí poté, co Abbott Laboratories, největší výrobce v zemi, uskutečnil celostátní stažení svých výrobků.

Prezident Joe Biden o víkendu tweetoval „dobrou zprávu“ a uvedl, že výživa, která vytvoří na 27,5 milionu lahví kojenecké stravy, je na cestě.

„Děláme vše, co je v našich silách, abychom co nejdříve dostali na pulty více umělého mléka,“ řekl.

Společnost Bubs Australia v prohlášení na svých webových stránkách ujistila australské zákazníky, že její dodávky kojenecké výživy nebudou ovlivněny.

Biden
Zdroj: TASR/AP

„Vzhledem k silné kontrole zabezpečení našeho dodavatelského řetězce a našemu plně vlastněnému výrobnímu zařízení jsme již vyrobili to, co je potřeba, a byli jsme též schopni podniknout kroky k okamžitému zvýšení objemu naší budoucí výroby,“ uvedla společnost.

Dovoz produktů Bubs následuje po rozvolnění některých legálních předpisů, aby se co nejrychleji snížil jeden z největších nedostatků kojenecké výživy v novodobé historii. Bidenova administrativa se také rozhodla dovážet nouzové zásoby z Evropy, první z nich dorazily tento týden.

Domů
Sdílet
Diskuse