Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2022 13:14
Čas čtení 0:48
Tereza Patočková

Útočné zbraně nemají ve společnosti žádné místo, řekla Kamala Harris na pohřbu

Útočné zbraně nemají ve společnosti žádné místo, řekla Kamala Harris na pohřbu
Zdroj: Getty Images/Anna Moneymaker
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„Útočná zbraň je válečná zbraň, která nemá v občanské společnosti žádné místo,“ řekla viceprezidentka Spojených států Kamala Harris.

Americká viceprezidentka Kamala Harris ve svém proslovu prosila o zákaz útočných zbraní. Stalo se tak na pohřbu Ruth Whitfield zastřelené v supermarketu v Buffalu. V Americe se během několika dní odehrály dvě smrtící masové střelby. Informovala o tom stanice BBC

Ke střelbě došlo jen 10 dní před útokem na texaskou základní školu, kde zemřelo 19 dětí a dva učitelé. Kamala na pohřbu tyto i další útoky vyjmenovala a uvedla, že je načase říci „už dost“ násilí se zbraněmi.

Doporučeno
Policisté při texaském masakru nezakročili dost rychle. Čekali na klíče od školníka a bránili vstupu rodičům Policisté při texaském masakru nezakročili dost rychle. Čekali na klíče od školníka a bránili vstupu rodičům 28. května 2022 12:45

„Všichni se musí postavit a jasně souhlasit s tím, že by se to v naší zemi nemělo dít a že bychom měli mít odvahu s tím konečně něco dělat,“ řekla na pohřbu. Dodala, že řešení je zcela zřejmé – zahrnuje věci, jako jsou prověrky a zákaz útočných zbraní.


„Víte, co je to útočná zbraň? Je to zbraň, která byla navržena pro konkrétní účel: rychle zabít spoustu lidských bytostí. Útočná zbraň je válečná zbraň, která nemá v občanské společnosti žádné místo,“ řekla viceprezidentka. 

Doporučeno
Donald Trump na srazu NRA: Existence zla je důvodem k ozbrojení populace, ne k jejímu odzbrojení Donald Trump na srazu NRA: Existence zla je důvodem k ozbrojení populace, ne k jejímu odzbrojení 28. května 2022 10:12

Střelec, který při úterní střelbě v Uvalde zabil 19 obětí, měl dvě poloautomatické pušky typu AR-15, z nichž nejméně jednu si údajně koupil krátce po svých 18. narozeninách.

Poté, co byl zastřelen, u něj policie našla na 1657 nábojů a 60 zásobníků.

Domů
Sdílet
Diskuse