Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2022 11:57
Čas čtení 1:13
Tereza Šnajdrová

Forbes: Nejvlivnější ženou Česka je Věra Jourová

Forbes: Nejvlivnější ženou Česka je Věra Jourová
Zdroj: Evropský parlament
NEWS FORBES
Uložit Uložené

Forbes uveřejnil nový žebříček nejvlivnějších žen Česka, do kterého bylo poprvé v historii zahrnuto na 180 žen. Nejvlivnější ženou Česka se pak stala Věra Jourová.

Forbes již pojedenácté vydal žebříček nejvlivnějších žen Česka, který se letos rozrostl o 40 nových tváří. Seznamu 180 vlivných žen vévodí místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová, která se nejen v posledních měsících zasadila o mnoho významných změn. Rozhoduje o sankcích proti Rusku, bojuje s dezinformacemi a lze očekávat, že v tomto roce o ní budeme slyšet ještě více.

Doporučeno
Danuše Nerudová: Zasloužíme si mít civilního prezidenta, který se nezavírá na Hradě jako ve slonovinové věži (Rozhovor) Danuše Nerudová: Zasloužíme si mít civilního prezidenta, který se nezavírá na Hradě jako ve slonovinové věži (Rozhovor) 29. května 2022 7:00

Česko bude příštího půlroku předsedat Radě Evropské unie, a Věra Jourová se tak stane jednou z nejvýraznějších političek nejen u nás, ale také v Evropě. „Ocitla jsem se v něčem, co bych nazvala evropským krizovým řízením v době pandemie a války na Ukrajině,“ komentuje postavení Česka v Radě Evropské unie Jourová.

Druhou příčku obsadila vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová, která se, stejně jako Jourová, v posledních měsících soustředí na ruskou invazi a dozoruje vyšetřování válečných zločinů spáchaných na Ukrajině.

Na třetím místě skončila podnikatelka Renáta Kellnerová a hned za ní se umístila finanční ředitelka Kateřina Jirásková. Páté místo obsadila nová tvář, Katarína Kohlmayer, finanční ředitelka a členka představenstva skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka.

Vlivných žen přibývá a důvodem jsou podle šéfredaktora Forbesu i podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Do patnáctky nejvlivnějších žen Česka se totiž nově dostala i ministryně obrany Jana Černochová (ODS) nebo předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). 

„V poslední době významně přibývá vlivných žen na nejrůznějších úrovních českého byznysu. Za letošní rok přibylo v žebříčku víc než čtyřicet nových jmen vlivných českých podnikatelek a topmanažerek,“ dodal šéfredaktor Forbesu Petr Šimůnek. 

Mohlo by tě zajímat:
Nejlepší romantické filmy na Netflixu
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akční a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších hororů 21. století, které tě možná vyděsí a zaujmou více než hollywoodské strašidelné filmy
Domů
Sdílet
Diskuse