Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2022 16:41
Čas čtení 0:41
Ilona Hobzová

V Moskvě hořelo obchodní centrum. Na vině mohl být zkrat, vyšetřovatelé nevylučují ani žhářství

V Moskvě hořelo obchodní centrum. Na vině mohl být zkrat, vyšetřovatelé nevylučují ani žhářství
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Dva lidé museli vyhledat lékařskou pomoc, jeden člověk byl ošetřen na místě.

Obchodní centrum Grand Setun Plaza v Moskvě zachvátil v pátek v dopoledních hodinách rozsáhlý požár. Hasičům se z budovy podařilo evakuovat sto dvacet lidí, hlášena jsou tři zranění. Příčinou požáru byl podle zdrojů státní agentury TASS zkrat způsobený nesprávnou instalací světla na fasádě. 

Na místě zasahovalo přes sto hasičů a záchranářů, sto kusů techniky a také tři vrtulníky. Požár zachvátil první čtyři patra budovy, odkud probíhala obtížná evakuace lidí. Na místo dorazil i ministr pro mimořádné události Aleksander Kurenkov. Podle vyjádření jeho resortu požár zachvátil plochu o velikosti tisíc metrů čtverečních. 

Těsně po dvanácté hodině se podařilo požár zcela uhasit. Dva lidé museli vyhledat lékařskou pomoc, jeden byl ošetřen na místě. Obnovena byla také hromadná doprava v přilehlých ulicích a nejbližším okolí. 

Moskevská prokuratura následně zahájila vyšetřování požáru. Kromě verze elektrického zkratu pracují vyšetřovatelé podle informační agentury Ria Novosti také s verzí, že by za požárem mohlo stát žhářství. Agentuře to řekl mluvčí záchranných složek. 

Domů
Sdílet
Diskuse