Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2022 19:46
Čas čtení 0:52
Ilona Hobzová ČTK

V Praze protestovalo přes tisíc demonstrantů. Chtěli demisi vlády Petra Fialy

V Praze protestovalo přes tisíc demonstrantů. Chtěli demisi vlády Petra Fialy
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Demonstrace nese oficiální název Protestní pochod Prahou na podporu národních symbolů a slovanských národů.

Přes 1000 demonstrantů se dnes podle odhadu zpravodaje ČTK zúčastnilo protestního pochodu Prahou proti současné vládě. Protestující vyrazili po 13:00 z Letné k Úřadu vlády, kde pokřiky a pískáním žádali demisi vlády Petra Fialy (ODS). Pokračovali na Staroměstské náměstí a poté přes Karlův most na Malostranské náměstí. Tam se dav zdržel u Poslanecké sněmovny a následně zamířil Nerudovou na Hradčanské náměstí, kde se po 16:00 rozešel. Na protest dohlížely desítky policistů.

První protestující se začali na Letné scházet před 13:00. Řada z nich si s sebou přinesla státní vlajky, případně jiné národní prapory. Demonstranti se na Letenské pláni bez jakýchkoliv projevů zorganizovali k předem plánovanému protestnímu pochodu k Úřadu vlády, kam dorazili zhruba po 14:00. Na místě vyjádřili svůj nesouhlas se současnou vládou pokřiky, pískáním nebo bubnováním.

Na akci dohlížely desítky policistů, kteří pochod rovněž doprovázeli. Podle zpravodaje ČTK nemuseli řešit řádný vážnější konflikt. Mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová po skončení akce řekla pro ČTK, že policie kvůli agresivitě zadržela jednoho z protestujících, ale jinak se akce obešla bez větších potíží.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Mezi organizátory dnešní demonstrace, oficiálně nazvané Protestní pochod Prahou na podporu národních symbolů a slovanských národů, patří například Patrik Tušl, který je stíhaný za nebezpečné pronásledování prezidenta České lékařské komory Milana Kubka, či Tomáš Čermák obviněný z podpory a propagace terorismu kvůli výzvě k útoku na poslance.

Domů
Sdílet
Diskuse