Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2022 18:16
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

Do Prahy v září přijede ruská feministická punková kapela Pussy Riot

Do Prahy v září přijede ruská feministická punková kapela Pussy Riot
Zdroj: se souhlasem Artboretum & Adam Ligas
NEWS PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Pussy Riot vystoupí v pražském MeetFactory, a to ve čtvrtek 8. září 2022. Vstupenky koupíš za 590 korun.

Po třech letech se do Prahy vrací ruská feministická punková kapela Pussy Riot, která vystoupí 8. září 2022 v MeetFactory. Vstupenky na koncert bojovnic za feminismus, lidská práva LGBTQ+ komunity a svobodu slova můžeš koupit za 590 korun. Výtěžek z akce pak na žádost Pussy Riot poputuje do Kyjeva na obnovu dětské nemocnice.

Doporučeno
V Chorvatsku zatkli členku Pussy Riot. Nyní jí hrozí vydání do Turkmenistánu V Chorvatsku zatkli členku Pussy Riot. Nyní jí hrozí vydání do Turkmenistánu 1. června 2022 8:10

Kapela Pussy Riot byla založena v říjnu roku 2011 a od té doby koncertovala po celém světě. Velký poprask pak způsobila v roce 2012 happeningem v moskevské katedrále Krista Spasitele, za což se tři členky feministického hnutí poprvé dostaly do výkonu trestu. Ani to však aktivistky nezastavilo a stále bojují za svobodu, kvůli čemuž také čelí mnoha problémům s policií. 

„Zakládající členka Marija Aljochina strávila minulý rok ve vězení za podporu politického oponenta Vladimira Putina. Utéct se jí podařilo až z domácího vězení, a to v převlečení za rozvozkyni jídla. Začátkem června byla zatčena v Chorvatsku i členka Ajsoltan Nijazovova, kterou rodný Turkmenistán obvinil ze zpronevěry 40 milionů dolarů patřících centrální bance,“ připomněl Adam Ligas, jeden z pořadatelů koncertu.

Marija Aljochina a Ajsoltan Nijazovova však boj za feminismus, lidská práva LGBTQ+ komunity a svobodu slova nevzdávají a spolu s dalšími členkami Pussy Riot přijedou i do Prahy. 

Vstupenky na koncert, který se uskuteční 8. září v MeetFactory, koupíš už dnes za cenu 590 korun. Výtěžek z akce poputuje do Kyjeva na obnovu dětské nemocnice.

Domů
Sdílet
Diskuse