Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. června 2022 11:24
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

The Black Phone má u kritiků 100 % ještě před premiérou

The Black Phone má u kritiků 100 % ještě před premiérou
Zdroj: Universal Pictures US
NEWS FILM NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Českou premiéru bude mít horor s Ethanem Hawkem 14. července.

Očekávaný horor The Black Phone (Černý telefon) se stal mezi kritiky nebývale oceňovaným ještě před premiérou. Jako jediný horor má mezi kritiky hodnocení 100 %. Ethan Hawke se poprvé v roli záporáka objeví 24. června na světové premiéře ve Spojených státech. Do České republiky se příběh třináctiletého Finneyho Shawa dostane 14. července.

Anketa:
Láká tě tento horor?
Mega!
Horory raději ne.
Mega!
80 %
Horory raději ne.
20 %

„Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich,“ popisuje příběh distributor.

Doporučeno
Proč nekorektní nemusí za každou cenu znamenat vtipné (Recenze) Proč nekorektní nemusí za každou cenu znamenat vtipné (Recenze) 14. června 2022 12:00

Tvůrcům se pravděpodobně podařilo vytvořit skutečně působivý příběh. Ještě před svou premiérou má na serveru Rotten Tomatoes, který shromažďuje recenze od profesionálů, hodnocení 100 %. Jedná se o jediný horor, který tak vysokého hodnocení dosáhl. Jen pro ilustraci, film Elvis má „pouhých“ 80 %.

Adaptace povídky od Joea Hilla dokáže podle kritiků skvěle pracovat s napětím a s diváky po celou dobu hraje intenzivní psychologickou hru. Takovou, že se nedokážou zvednout a odejít ze sálu, ani kdyby chtěli. Kritici často chválí především výkon herce Ethana Hawka, který se v záporné roli objevil poprvé. V minulosti se objevil například ve filmu Společnost mrtvých básníků nebo Obchodník se smrtí.

Domů
Sdílet
Diskuse