Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2022 11:11
Čas čtení 1:17
Radim Šlechta

Reakce na Stanislava Křečka: Pekarová chce zdůvodnění. Je to zombie, píše Kalousek

Reakce na Stanislava Křečka: Pekarová chce zdůvodnění. Je to zombie, píše Kalousek
Zdroj: Kancelář veřejného ochránce práv
NEWS MARKÉTA PEKAROVÁ ADAMOVÁ OMBUDSMAN ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Stanislav Křeček zbavil od července svou zástupkyni veškeré agendy. Část politiků jeho kroky odsuzuje.

Ombudsman Stanislav Křeček v úterý odebral své zástupkyni Monice Šimůnkové její agendy. Její práci podle něj provází komplikace jak manažerské, tak i lidské. Šimůnková se ale chce proti Křečkovým krokům bránit. Na zbavení agendy s platností od 1. července reagují i někteří čeští politici.

Anketa:
Líbí se ti Stanislav Křeček jako ombudsman?
Nevadí mi / je OK.
WTF, co tam dělá?
 Je mi to jedno / co je to ombudsman?
Nevadí mi / je OK.
44 %
WTF, co tam dělá?
46 %
 Je mi to jedno / co je to ombudsman?
9 %

„Paní Šimůnkovou považuji za vynikající právničku a nikdy jsem se netajila tím, že mi je na rozdíl od pana Křečka její pojetí ochrany práv blízké. Podle § 5(2) zákona o veřejném ochránci práv se pan Křeček ze své funkce zodpovídá PS, a budu proto požadovat zdůvodnění tohoto kroku,“ píše na Twitter předsedkyně dolní komory Markéta Pekarová Adamová.

Doporučeno
Reakce na Fialův projev: SPOLU jste nevolili, abychom lhali, říká Pekarová. Ať premiér přestane fňukat, oponuje Schillerová Reakce na Fialův projev: SPOLU jste nevolili, abychom lhali, říká Pekarová. Ať premiér přestane fňukat, oponuje Schillerová 23. června 2022 9:15

Podle ministra pro místní rozvoj a digitalizaci Ivana Bartoše utvrdil Křeček svou roli jako autoritářskou, egoistickou a neschopnou přijímat kritiku. Podobně se vyjádřila i místopředsedkyně sněmovny Olga Richterová. „Nesouhlasím a odsuzuji to. Paní Šimůnková byla nezávisle zvolena sněmovnou. Pan Křeček tímto krokem její volbou pohrdá,“ napsala na Twitter.

Podle bývalé ministryně pro lidská práva Džamily Stehlíkové bere Křeček Šimůnkové základní lidské právo na práci. Prezident z něj podle ní udělal ombudsmana, aby veřejná práva zazdil. 

„Stanislav Křeček má pravdu. Žádný příčetný člověk se s ním nemůže domluvit od jeho 70. narozenin, a to je mu už 84. Když si vzpomenu, jak ve sněmovně plival na Vl. Parkanovou, hrál si na soudce i na kata... Je to zombie zemanovské ČSSD a ve své funkci nemá co dělat,“ píše bývalý ministr financí Miroslav Kalousek.

Domů
Sdílet
Diskuse