Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2022 12:06
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Německá policie zadržela řidiče českého kamionu, který vezl deset tun výbušnin. Byl pod vlivem drog

Německá policie zadržela řidiče českého kamionu, který vezl deset tun výbušnin. Byl pod vlivem drog
Zdroj: Policie Kolín nad Rýnem
ZAJÍMAVOSTI ČESKO DROGY NĚMECKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Velmi nebezpečné situaci byli vystaveni lidé v Kolíně nad Rýnem. Tamní policisté zjistili, že řidič, který řídil kamion z České republiky, vezl 10 tun výbušnin pod vlivem drog.

Německá policie v Kolíně nad Rýnem informovala o zadržení kamionu registrovaného v České republice, který vezl 10 tun výbušnin ve 300 sudech. Důvodem byla skutečnost, že řidič vozidla byl pod vlivem drog. Zadrželi jej ve středu ráno u dálniční křižovatky Kolín-jih. Na místo musel dorazit náhradní řidič a po zaplacení kauce ve výši zhruba 900 eur (zhruba 22 tisíc korun) mohl náklad pokračovat dál.

Doporučeno
Opilý muž na Kroměřížsku pokousal policistu a ulomil kliku od dveří služebního auta. Hrozí mu 4 roky vězení Opilý muž na Kroměřížsku pokousal policistu a ulomil kliku od dveří služebního auta. Hrozí mu 4 roky vězení 5. července 2022 20:34

Čtyřicetitunový kamion byl zaregistrován kolínskou policií ve středu ráno na silnici A555. Ta prováděla kontrolu kamionů, které převážely nebezpečné látky. Jedním z nich bylo právě i vozidlo s českou poznávací značkou.

Hlídka se nestačila divit, když zjistila, že nejenže náklad není zajištěn, ale že řidič je dokonce pod vlivem drog. „Policisté nařídili odběr krve a úředníci specializující se na nákladní dopravu zajistili prostřednictvím speditéra náhradního řidiče. Přepravce nebezpečného zboží, který je registrován v ČR, doprovodili do odborné firmy v Hürthu,“ komentovala situaci policie.

Zde musely být sudy vyloženy, zajištěny proti sklouznutí přídavnými protiskluzovými podložkami a upevněny popruhy k ložné ploše. „Teprve po kompletní kontrole a zaplacení kauce ve výši přibližně 900 eur (zhruba 22 tisíc korun) mohl náhradní řidič s výbušninami třídy 1 pokračovat v jízdě,“ dodali policisté.

Český kamion nebyl jediný, který policisté ten den kontrolovali. Celkem bylo vybráno ke kontrole 13 kamionů s nebezpečným nákladem, z nichž 10 nesplňovalo pravidla správného zajištění převáženého materiálu.

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů Toma Cruise
Nové filmy - Recenze, aktuálni informace.
Co dělat v Praze? Tipy, seznam míst.
Domů
Sdílet
Diskuse