Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2022 9:26
Čas čtení 1:41
Ondřej Jarůšek

Makhmud Muradov jde do další bitvy v UFC, jeho soupeř od roku 2015 ani jednou neprohrál

Makhmud Muradov jde do další bitvy v UFC, jeho soupeř od roku 2015 ani jednou neprohrál
Zdroj: Getty Images/Jeff Bottari
SPORT BOJOVÉ SPORTY MAKHMUD MURADOV MMA UFC
Uložit Uložené

Zápas Makhmud Muradov vs. Caio Borralho proběhne na turnaji UFC 280.

Česko-uzbecký bojovník Makhmud Muradov (25:7) už zná jméno svého příštího soupeře v UFC. Síly proti němu poměří Brazilec Caio Borralho (12:1), který od roku 2015 ani jednou neprohrál. Jejich zápas proběhne 22. října v Abú Dhabí na turnaji UFC 280, na kterém se představí celá řada velkých hvězd. „Mach“ o tom informoval na svých sociálních sítích.

Doporučeno
Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu 25. července 2022 7:00

Pro Muradova se bude jednat už o pátý boj pod hlavičkou největší světové MMA organizace. Dosud nasbíral tři výhry a jednu prohru. Tu si odnesl z posledního souboje s Geraldem Meerschaertem, který zástupce Monster Gymu uškrtil ve druhém kole. Právě i jeho nadcházející soupeř Borralho je nebezpečný zejména v boji na zemi.

Makhmud Muradov má oproti svému soupeři podstatně více zkušeností a měl by být favoritem, nicméně Borralho za sebou aktuálně táhne dlouhou sérii výher v řadě a nebude rozhodně lehkým soupeřem. Naposledy prohrál před sedmi lety. Na nejznámějším kolbišti světa už Caio Borralho posbíral dvě výhry, zápas s Makhmudem Muradovem pro něj však zatím bude rozhodně největší výzvou. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Makhmuda Muradova jsme naposledy viděli bojovat v srpnu minulého roku. Nadcházející zápas pro něj tedy bude první po více než roce. Pauza byla způsobená zraněním ruky, ale i dalšími komplikacemi. Původně se očekávalo, že se Muradov představí na turnaji ve Francii v září, z toho ale nakonec sešlo a fanoušci si budou muset počkat o trochu déle.

I přes trochu delší zápasovou odmlku měl však bojovník napilno. Ve svém rodném Uzbekistánu totiž založil vlastní bojovou organizaci Muradov Professional League a uspořádal v zemi vůbec první MMA turnaj. Nyní už má za sebou organizace šest turnajů a v blízké době se uskuteční již sedmá akce.

Doporučeno
Bojovník UFC věnoval výhru kamarádovi, který spáchal sebevraždu. Mužům vzkázal, aby se nebáli mluvit o svých problémech Bojovník UFC věnoval výhru kamarádovi, který spáchal sebevraždu. Mužům vzkázal, aby se nebáli mluvit o svých problémech 24. července 2022 18:00

Očekávaný turnaj UFC 280 bude nabitý hvězdami. Hlavním zápasem večera bude Charles Oliveira vs. Islam Makhachev o pás šampiona lehké váhy. Šampionem této divize byl právě Oliveira, tomu byl ale zápas odebrán kvůli nesplnění váhového limitu před druhou obhajobou.

Dále čekají fanoušky na kartě zajímavé zápasy jako Aljamain Sterling vs. T.J. Dillashaw, Petr Jan vs. Sean O'Malley a další. Mělo by se tedy jednat o ostře sledovanou akci a pro Muradova (ale i jeho soupeře) tak půjde o dobrou příležitost předvést opět své schopnosti před diváky z celého světa.

Mohlo by tě zajímat:
Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší?
– Když už nezbývá nic jiného, než se tomu zasmát: Krátké citáty, které zlepší tvůj den
Kdo je nejsilnější hrdina Marvelu a v jakých filmech ještě uvidíme postavy jako Doctor Strange, Thor, Daredevil či Spider-Man?

Domů
Sdílet
Diskuse