Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2022 13:53
Čas čtení 0:38
Jakub Paulík

Čína změnila závěr filmu Mimoni. Superpadoucha chytila ​​policie a skončil ve vězení

Čína změnila závěr filmu Mimoni. Superpadoucha chytila ​​policie a skončil ve vězení
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY ČÍNA MINIONS: THE RISE OF GRU ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Čína nechtěla dopustit, aby superpadouch ve filmu zvítězil nad státem.

Pozor, článek obsahuje spoilery z filmu Minions: The Rise of Gru.

Čína v rámci promítání v kinech upravila závěr animovaného filmu Minions: The Rise of Gru. V dodatku, který diváci viděli v závěru, superpadoucha Wilda Knucklese chytila ​​policie a skončil na 20 let za mřížemi, informuje BBC s odkazem na uživatele sociální sítě Weibo.

Druhý superzloduch Gru, známý z předešlých filmů, se vrátil ke své rodině a jeho „největším úspěchem se stala výchova tří dětí“. V pravé verzi naopak oba zloduchové vyhrají nad spravedlností a nadále pokračují ve zločinecké činnosti. Tato varianta se však, zdá se, režimu v Číně nezamlouvá.

Animák Minions: The Rise of Gru není přitom prvním případem, kdy Čína cenzurovala filmy, ve kterých diváci mohli vidět nepotrestané zločince. Učinila tak například u kultovního Klubu rváčů. V dodatku na konci filmu uvedli, že hlavní hrdina skončil v rukou policie a soud jej později poslal k léčení. „V Číně na každého čeká šťastný konec,“ komentoval sarkasticky cenzuru autor knižní předlohy Chuck Palahniuk.

Domů
Sdílet
Diskuse