Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2022 12:16
Čas čtení 1:03
Radim Šlechta

Čech vyhrál zlato na mistrovství světa v Excelu. 21letý Ondřej Cach zvítězil nad milionem studentů

NEWS MICROSOFT ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Do soutěže se přihlásil milion studentů z šedesáti zemí světa.

Jednadvacetiletý student z Pardubic přinesl České republice originální zlatou medaili. Nezískal ji ale v žádném sportu, ale díky svým dovednostem v Microsoft Office. Ondřej Cach je excelentním excelovým uživatelem a v USA vyhrál nad milionem přihlášených lidí z šedesáti zemí světa.

Studenti z celého světa soutěžili ve svých dovednostech v Microsoft Wordu, PowerPointu a Excelu. Jejich úkolem bylo vypracovat dva projekty. Prvním z nich se museli co nejrychleji přiblížit danému zadání a následně vypracovat vlastní kreativní projekt na zadané téma.

Doporučeno
Astralis oznámil první ženský tým v Counter-Striku Astralis oznámil první ženský tým v Counter-Striku 8. září 2022 8:09

„Kreativnější část projektu mě bavila o něco více. Líbí se mi, že při ní každý student může ukázat svoje dovednosti, to, v čem vyniká, co vše v daném programu umí. Letošní téma bylo skills gap. Připravovali jsme tento projekt pro reálného klienta, a proto zadaná úloha nepůsobila uměle,“ popisuje Ondřej.

Ondřej Cach
Zdroj: Microsoft

„Baví mě, že mohu vytvořit něco svého a používat Excel efektivně a rychle. Je možné, že mi něco v programu ještě uniká, ale dokážu říct, že mám velkou znalost programu i programování modulů,“ popsal následně v rozhovoru pro DVTV.

Oboru se věnuje již od jedenácti let a úspěchy sbíral již v minulosti v nejrůznějších soutěžích. Postupně se Ondřej dostal až do Office Areny, která testuje dovednosti studentů a funguje jako kvalifikační kolo před MOS World Championship. Ročně se u nás kvalifikace zúčastní přes čtyři tisíce studentů.

Anketa:
Co ty a Excel?
Vůbec nepoužívám.
Základy mám.
Možná, že se taky přihlásím do soutěže...
Vůbec nepoužívám.
10 %
24 Hlasů
Základy mám.
70 %
170 Hlasů
Možná, že se taky přihlásím do soutěže...
20 %
49 Hlasů

„Office Arena je soutěž, do které se mohou přihlásit studenti základních a středních škol a prokázat své dovednosti s moderními informačními technologiemi. Cílem soutěže je žáky motivovat a zajistit jim lepší pozici nejen při studiích, ale zejména při vstupu na pracovní trh,“ komentuje Karel Klatovský, manažer pro vzdělávání ze společnosti Microsoft.

Domů
Sdílet
Diskuse