Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2022 15:05
Čas čtení 1:01
Radim Šlechta

Už žádné Yeezy. Adidas končí spolupráci s Kanyem a přijde o miliony

Už žádné Yeezy. Adidas končí spolupráci s Kanyem a přijde o miliony
Zdroj: Getty Images/Gotham/GC Images
NEWS ADIDAS KANYE WEST ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Společnost adidas ukončila spolupráci s Kanyem Westem kvůli jeho nenávistným výrokům. Ty jsou označovány za antisemitské a rasistické.

Spolupráce, která patří snad k nejikoničtějším na trhu, končí. Adidas rozvázal spolupráci s Kanyem Westem kvůli jeho antisemitským výrokům. Kanye byl jednou z tváří značky deset let, a to poté, co ukončil partnerství s konkurenční značkou Nike. Informuje o tom server New York Times.

„Společnost adidas netoleruje antisemitismus ani jakýkoli jiný druh nenávistných projevů. Yeovy nedávné komentáře a činy jsou nepřijatelné, nenávistné a nebezpečné a porušují hodnoty společnosti, jako jsou rozmanitost a inkluze, vzájemný respekt a spravedlnost,“ okomentovala firma své kroky v tiskové zprávě.

Doporučeno
Kanye West obvinil Quentina Tarantina z krádeže nápadu na film Nespoutaný Django Kanye West obvinil Quentina Tarantina z krádeže nápadu na film Nespoutaný Django 23. října 2022 18:40

S okamžitou platností prý ukončuje veškerou spolupráci s rapperem. To znamená, že mimo jiné končí také výroba oblíbených produktů řady Yeezy a adidas přestane posílat peníze veškerým rapperovým společnostem. Podle vyjádření firmy to pro značku v letošním roce znamená pokles tržeb přibližně o 250 milionů eur. Společnost adidas je ale stále vlastníkem designu všech produktů, nelze tedy předpovědět, jestli se na trh nevrátí pod jinou hlavičkou.

Rapper končí i v agentuře

S rapperem rozvázala spolupráci také agentura CAA, která zastupuje například Beyoncé, Eda Sheerana nebo Harryho Stylese. Dokumentární film o rapperově životě do distribuce prozatím nepůjde. Agentura informaci potvrdila serveru Variety s tím, že důvodem ukončení spolupráce je stejně jako v případě adidas Yeovo nenávistné chování.

Kanye West zveřejnil na svém Instagramu několik nenávistných příspěvků na adresu Židů nebo černochů. Objevil se například s tričkem White Lives Matter a sdílel screenshot z konverzace se Seanem „Diddy“ Combsem, kterou Americký židovský výbor kritizoval jako protižidovskou. Kvůli tomu byl jeho účet na Instagramu zablokován. West se přesunul na Twitter a koupil pravicovou sociální síť Parler.

Zpět
Sdílet
Diskuse