Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2022 v 8:30
Čas čtení 5:58
Tereza Šnajdrová

Od týrání v dětství přes armádu až k virálnímu videu na TikToku. Toto je Bella Poarch, třetí nejsledovanější tiktokerka světa

Od týrání v dětství přes armádu až k virálnímu videu na TikToku. Toto je Bella Poarch, třetí nejsledovanější tiktokerka světa
Zdroj: Getty Images/Emma McIntyre/Staff
OSOBNOSTI SOCIÁLNÍ SÍTĚ TIKTOK
Uložit Uložené

Autorka hitu Build a Bitch Bella Poarch se narodila na Filipínách. Ve třech letech byla adoptována, její nový otec byl tyran a Bellu zachránil až odchod do armády. Toto je životní příběh třetí nejúspěšnější tiktokerky světa Belly Poarch.

Bella Poarch se narodila na Filipínách, kde žila až do svých 13 let. Nejprve s babičkou, pak s adoptivními rodiči. Ti ji podle jejího tvrzení psychicky i fyzicky týrali. V 17 letech Bella odešla do armády, a když se pak během pandemie koronaviru nudila, založila si profil na TikToku. V roce 2020 se jedno z jejích videí stalo virálním, vysloužilo si na 60 milionů lajků a z Belly se takřka přes noc stala hvězda. Toto je životní příběh hráčky, tiktokerky a zpěvačky Belly Poarch.

Doporučeno
Addison Rae: Toto je čtvrtá nejpopulárnější tiktokerka světa Addison Rae: Toto je čtvrtá nejpopulárnější tiktokerka světa 9. května 2022 v 7:00

Adoptovaná Filipínka celé dětství čelila týrání

Bella Poarch se narodila 9. února 1997 na Filipínách, kde až do svých tří let žila v chudinské čtvrti se svou babičkou. Pak ji adoptoval americký veterán a jeho filipínská manželka. Bella tak rázem získala dvě nové sestry a bratra, kteří byli taktéž adoptovaní. Ač by se mohlo zdát, že se na malou dívku konečně usmálo štěstí, nebylo tomu tak.

 
V podcastu H3 Bella promluvila o tom, že když jí bylo sedm let, život na jejich rodinné farmě začal být velmi těžký. Adoptivní otec byl na Bellu a jejího bratra velmi přísný. Děti musely vstávat ve tři nebo čtyři hodiny ráno, aby udělaly všechny domácí práce, poklidily po zvířatech a často se pak před školou ani nesměly umýt, pročež byli Bella a její bratr šikanováni. Pokud neplnili úkoly adoptivního otce tak, jak si přál, bylo jim odepíráno jídlo a byli biti. Matka veškerému psychickému i fyzickému týrání mlčky přihlížela.
 
Aby Bella utekla od reality, ve škole se tajně účastnila talentových soutěží, které každý měsíc také vyhrávala. „Mám 36 zlatých medailí,“ svěřila se hrdě v rozhovoru pro Rolling Stone. Jejím go-to songem byla tehdy píseň Listen od Beyoncé, kterou dodnes miluje.
 
Když bylo Belle 13 let, její rodina se přestěhovala do Spojených států. Adoptivní otec talentované dívky tehdy musel podstoupit operaci srdce, po které se týrání zmírnilo. Avšak neustalo a Bella i nadále čelila psychickému týraní.

V 17 letech vstoupila do námořnictva

Od rodiny se Bella odtrhla, když jí bylo 17 let. Stejně jako její bratr, i ona vstoupila do námořnictva, aby se osamostatnila. Absolvovala základní výcvik, učila se disciplíně, řádu a ve volných dnech se konečně mohla věnovat věcem, které jí byly celé dětství zakazovány. Konečně mohla chodit do obchodů, hrát si s make-upem a objevovat krásy světa.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse