Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Nejlepší šampony a kondicionéry na přirozené kudrny. Expertka ti poradí, jak dostaneš nepoddajné vlasy navždy pod kontrolu

Přestože kondicionéry jsou pro vlasy nezbytností – zvláště pokud chceš zdravé a pěkně vytvarované vlny –, nepropadni všemu, co ti chtějí v drogeriích prodat. Jedním z největších marketingových nesmyslů jsou nesmývatelné kondicionéry, řekla nám kadeřnice, která se o vlny stará i známým osobnostem.

„V angličtině tzn. leave-in conditioner je přesně o tom, co říká jeho název. Necháme ho ve vlasech. Je to zředěná verze kondicionéru, za který v obchodě zaplatíte 500 korun, a doma si ho přitom dokážete vyrobit za zlomek ceny. Stačí v čisté láhvi smíchat 2 až 3 pumpičky kondicionéru s vodou a nastříkat na vlasy.“ Využij k tomu kondicionér, který už doma máš.

 

Tipy na produkty najdeš v galerii níže.

vlasová kozmetikavlasová kozmetikavlasová kozmetikavlasová kozmetika
Zobrazit galerii
(5)

Stylingové produkty

Vybírej si podle typu vlasů a podle toho, zda chceš dosáhnout většího objemu, nebo větší definice jednotlivých kadeří nebo vln. Pokud máš jemné vlasy, více vytěžíš z pěn (tužidel) nebo z lehkých gelových produktů s řídkou konzistencí. Ty jsou podle Agi dostatečně lehké a zajistí definici i jemným vlasům.

Doporučeno
Influenceři a influencerky šíří na internetu škodlivé mýty o opalování. Vyvracíme podle vědy 5 nejnebezpečnějších Influenceři a influencerky šíří na internetu škodlivé mýty o opalování. Vyvracíme podle vědy 5 nejnebezpečnějších 19. července 2024 v 7:00

Hrubší hustší vlasy zvládnou i těžší produkty, různé vysoce fixující gely či krémy. Po zaschnutí gelových produktů na vlasech zůstává tvrdý obal, který dokážeš „rozlomit“ jednoduše mačkáním vln směrem ke kořínkům (můžeš to dělat dlaněmi nebo ideálně saténovým šátkem, který nerozbije definici). Čím měkčí vlasy, tím jemnější definice (ale čím více je „rozcucháš“, tím budou objemnější).

 

Rozklikni galerii s našimi tipy a stylery vhodnými pro všechny druhy kadeří a vln.

vlnité kučeravé vlasyvlnité kučeravé vlasyvlnité kučeravé vlasykozmetika na vlasy
Zobrazit galerii
(12)

Jak zajistit, aby ti vlny vydržely více než den

Vypadají tvé vlny nejlépe první den po umytí a pak je to stále horší? Nakonec skončí v „nerozmotatelném“ drdolu až do konce týdne, kdy máš znovu dostatek času je umýt? Období mezi umytími lze prodloužit dobrou péčí v noci, a to díky africké a afroamerické komunitě žen, které se o své tipy podělily i s „kudrlinkami“ jiných ras a etnicit, říká kadeřnice Agi. Z těchto komunit čerpá pravidelně a je pro ni důležité, aby si nepřisvojovala zásluhy za tyto „vynálezy“.

Na noc využij hedvábné šátky a čepice, které budou vlasy chránit před zbytečným třením. Pokud se chceš plácnout přes kapsu, vybrat si můžeš i hedvábné povlečení. Účes „ananas“ na noc také dokáže ochránit vlasy před třením a ráno po rozpuštění budou vypadat jako po umytí, použít k tomu můžeš i obyčejný nákrčník.

Vyhýbej se pevným gumičkám. Raději si vlasy važ do saténových šátků, vybírej měkké hedvábné gumičky a mašle nebo si drdol vytvoř pomocí kolíčků. Takto vlasy zvládnou i workout či společenskou událost a druhý den jsou vlny stále vlnité.

Rozklikni si galerii pro více informací.

gumičky do vlasovčiapka na vlasy
Zobrazit galerii
(2)
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse