Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2022 21:08
Čas čtení 0:41
Radim Šlechta

Za nedovařené těstoviny chce 5 milionů dolarů. Američanka žaluje výrobce mac and cheese

Za nedovařené těstoviny chce 5 milionů dolarů. Američanka žaluje výrobce mac and cheese
Zdroj: Unsplash/Hermes Rivera/volně k užití
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Podle společnosti je žaloba směšná.

Žena z Floridy žaluje společnost Kraft Velveeta Shells and Cheese kvůli jejím instantním mac and cheese. Těstoviny se sýrovou omáčkou totiž trvalo uvařit delší dobu, než společnost uvádí na obalu. Za zdržení chce žena 5 milionů amerických dolarů. Informuje o tom BBC.

„Hotové už za 3,5 minuty,“ uvádí společnost Kraft na jednom ze svých výrobků. Kelímek měl být v mikrovlnce po této době dostatečně ohřátý a těstoviny se sýrovou omáčkou připraveny ke konzumaci. Podle Amandy Ramirez z Floridy se ale jedná o lež. Příprava těstovin trvá totiž daleko déle. Proto se rozhodla společnost žalovat.

Žaloba chce, aby společnost Kraft „okamžitě ukončila klamavou reklamu“ a pustila se do „nápravné reklamní kampaně“. Právníci tvrdí, že Ramirez utratila za produkty více peněz, než kdyby věděla, jak dlouho těstoviny skutečně trvá připravit. Podle společnosti Kraft je podobná obžaloba směšná.

Rozhodně ale není ojedinělá. Na jaře letošního roku Američan žaloval McDonald's kvůli tomu, že jeho burgery vypadají v reklamách o poznání větší, než ve skutečnosti jsou. Hamburgery měly být podle něj alespoň o 15 % větší, aby reklamě odpovídaly.

Domů
Sdílet
Diskuse