Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2022 19:40
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Vyšla očekávaná survival hororová hra The Callisto Protocol. Odehrává se na měsíci Jupiteru

Vyšla očekávaná survival hororová hra The Callisto Protocol. Odehrává se na měsíci Jupiteru
Zdroj: Striking Distance Studios
TECH NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Někdo své emoce krotí, jiní zase mluví o Dead Space na steroidech. Jaká bude pravda? To zjisti po vlastní ose, The Callisto Protocol je totiž venku.

Začátek prosince přinesl novou hru z produkce Glena Schofielda, který stojí za legendárním Dead Space. The Callisto Protocol má první ohlasy pozitivní. Novinka se odehrává na měsíci Jupiteru a podle některých fanoušků dopadla lépe než její „duchovní předchůdce“. 

Doporučeno
Callisto Protocol bude hororová hra roku. Dokážeš přežít proti příšerám na vesmírné stanici? Callisto Protocol bude hororová hra roku. Dokážeš přežít proti příšerám na vesmírné stanici? 1. října 2022 7:35

Hra tě zavede do roku 2320. Hlavní postava Jacob Lee, jehož si zahrál Josh Duhamel známý z filmu Transformers, je poslíčkem, který musí, jak píše v recenzi web Indian, doručit medicínu do věznice Black Iron. Místo obvyklé dodávky se však situace promění v katastrofu, když jeho vesmírná loď ztroskotá. On je sice zachráněn bachaři, ale sám skončí ve vězení. 

Příběh musíš rozklíčovat na vlastní pěst. Zapiš si však za uši, že přežití na druhém největším měsíci největší planety naší soustavy nebude jen tak. Všude jsou příšery, mutanti, mimozemšťani a číhající stíny. Na boj proti nim budeš samozřejmě potřebovat sci-fi zbraňový arsenál, můžeš ale i důvtipně využívat prostředí.

Jak jsme tě již informovali, titul vyvíjejí talentovaní tvůrci ze studia Striking Distance Studios. Ve studiu pracuje několik veteránů ze studií Visceral Games a EA Redwood Shores včetně výše zmíněného Glena Schofielda. Takže odkaz Dead Space zůstane zaručen. Hra vyšla na PC, Xbox One a X/S a PS4/PS5. Jestli chceš ještě jednou zhlédnout trailer, najdeš jej níže.

Domů
Sdílet
Diskuse