Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
18. prosince 2022 v 9:21
Čas čtení 1:05
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Bojovník nemá nohy, ale vyhrál svůj první MMA zápas. „Jsi naprostá legenda,“ reagují fanoušci

VIDEO: Bojovník nemá nohy, ale vyhrál svůj první MMA zápas. „Jsi naprostá legenda,“ reagují fanoušci
Zdroj: Netflix/propagační materiál
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zion Clark svůj MMA debut zvládl úspěšně. Vyhrál jasně na body.

Influencer, motivační řečník a zápasník Zion Clark je inspirací pro miliony fanoušků. Lidem svým vlastním příkladem pomáhá k tomu, aby maximálně rozvíjeli svůj potenciál a ani přes nepřízeň osudu se nevzdávali. Sám totiž nemá nohy, ale i přesto sbírá úspěchy nejen na poli sociálních sítích, kde se stal hvězdou, ale i ve sportu. V noci ze soboty na neděli dokonce vyhrál svůj první MMA zápas.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 v 6:00

Jak informuje portál MMA Fighting, Clarkův debut se uskutečnil ze soboty na neděli na turnaji Gladiator Challenge: Seasons Beatings v San Diegu v Kalifornii. Jeho soupeřem se stal Eugene Murray, který však pětadvacetiletému zápasníkovi podlehl po třech kolech na body (30:27, 30:27, 30:27). Pro Murrayho se jednalo o pátou prážku v řadě a svému soupeři po vyhlášení výsledku projevil respekt.

Zápasník Zion Clark, který se už v minulosti věnoval wrestlingu, si však uznání nevysloužil jen od soupeře, ale i od nespočtu fanoušků na sociálních sítích, kteří jeho výhru komentují. „Opravdová inspirace,“ píše například jeden z uživatelů. „Naprostá legenda!“ přidává se další. „Porazil by Paddyho,“ dodává další s odkazem na rostoucí hvězdu UFC Paddyho Pimbletta.

Zion Clark se kvůli vzácné poruše narodil bez nohou. O jeho příběhu natočil v roce 2020 Netflix dokument s názvem Zion. O svém příběhu začal mluvit veřejně jako motivační řečník. Na Instagramu jej sleduje přes milion followerů, na TikToku má přes 1,5 milionu sledujících. Třikrát se také zapsal do Guinnessovy knihy rekordů, na kontě má mimo jiné nejrychlejší sprint po rukou na 20 metrů.

zion clark
Zdroj: Profimedia
Domů
Sdílet
Diskuse