Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2023 9:44
Čas čtení 0:37
Tereza Patočková

L'Oréal vytvořil aplikátor make-upu pro lidi s omezenou hybností

L'Oréal vytvořil aplikátor make-upu pro lidi s omezenou hybností
Zdroj: L'Oréal
MÓDA
Uložit Uložené

L'Oréal vytvořil první ruční počítačový aplikátor make-upu na světě. Je určený pro uživatele s omezenou pohyblivostí rukou a paží.

Společnost L'Oréal, respektive její značka Lancôme, představila počítačový aplikátor make-upu s názvem HAPTA, který je navržený tak, aby splňoval kosmetické potřeby lidí s omezenou pohyblivostí rukou a paží. Informovala o tom na svých stránkách.

Název HAPTA je odvozen od slova haptic, což je v tomto kontextu typ vibrační motorické technologie používané v mnoha chytrých telefonech a v adaptivních zařízeních pro osoby se zdravotním postižením. Očekává se, že výrobek bude k dispozici v amerických obchodech koncem tohoto roku a celosvětově příští rok za cenu 149 až 199 dolarů. 

„Lancôme se již léta snaží hledat kosmetická řešení přizpůsobená potřebám každé ženy. Technologie krásy nám umožnily naplnit toto poslání ještě silnějším způsobem, který způsobil revoluci a umožnil větší personalizaci,“ uvedla globální prezidentka značky Lancôme Françoise Lehmann. 

Hlavním principem aplikátoru HAPTA je kombinace vestavěného inteligentního ovládání pohybu a přizpůsobitelných nástavců, které uživateli umožňují plný rozsah pohybu, snadnější přístup do obtížně otevíratelných obalů a přesnou aplikaci, jíž je jinak velmi těžké dosáhnout.

Domů
Sdílet
Diskuse