Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
3. února 2023 v 17:25
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Zemřel legendární návrhář Paco Rabanne. Bylo mu 88 let

Zemřel legendární návrhář Paco Rabanne. Bylo mu 88 let
Zdroj: Getty Images/Micheline Pelletier
NEWS MÓDA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Návrhář Paco Rabanne se narodil v roce 1934 v Baskicku. Jeho práce ovlivnila generace návrhářů a návrhářek.

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel slavný španělský módní návrhář Paco Rabanne. Na sociálních sítích to oznámila společnost Puig, kterou vlastnil. Rabanne je známý nejen svými parfémy, ale především legendárními futuristickými kolekcemi v čele s řadou kovových šatů z roku 1967.

Aluminiová tunika od návrháře Rabanneho, National Museum of Scotland, Edinburgh.
Aluminiová tunika od návrháře Rabanneho, National Museum of Scotland, Edinburgh. Zdroj: Wikimedia Commons/Sargoth


„Vzdáváme hold našemu vizionářskému designérovi, který dnes ve věku osmdesáti osmi let odešel. Patřil k největším ikonám módního průmyslu dvacátého století a jeho odkaz dodnes zůstává zdrojem inspirace,“
zveřejnil Rabanneho účet na Twitteru.

Rabanne se narodil v únoru 1934 v Baskicku. Do povědomí se zapsal díky svým futuristickým návrhům a modelům, které jako by pocházely z jiného světa. Sám o sobě tvrdil, že z jiné planety pochází a na Zemi už žije 78 tisíc let. I kvůli tomu, společně s jeho zvláštními předpověďmi, si vysloužil přezdívku „Wacko Paco“. 

Doporučeno
Tohle jsou TOP podzimní módní trendy podle ChatGPT. Trefila se AI do toho, co se nosí? Tohle jsou TOP podzimní módní trendy podle ChatGPT. Trefila se AI do toho, co se nosí? 1. října 2024 v 7:00

„Smrt Paca Rabanneho mě zasáhla,“ napsal v prohlášení ředitel skupiny Puig Marc Puig. „Přes svou skvělou osobnost nabízel odvážný, revoluční a provokativní pohled na svět módy,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse