Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2023 17:25
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Zemřel legendární návrhář Paco Rabanne. Bylo mu 88 let

Zemřel legendární návrhář Paco Rabanne. Bylo mu 88 let
Zdroj: Getty Images/Micheline Pelletier
NEWS MÓDA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Návrhář Paco Rabanne se narodil v roce 1934 v Baskicku. Jeho práce ovlivnila generace návrhářů a návrhářek.

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel slavný španělský módní návrhář Paco Rabanne. Na sociálních sítích to oznámila společnost Puig, kterou vlastnil. Rabanne je známý nejen svými parfémy, ale především legendárními futuristickými kolekcemi v čele s řadou kovových šatů z roku 1967.

Aluminiová tunika od návrháře Rabanneho, National Museum of Scotland, Edinburgh.
Aluminiová tunika od návrháře Rabanneho, National Museum of Scotland, Edinburgh. Zdroj: Wikimedia Commons/Sargoth


„Vzdáváme hold našemu vizionářskému designérovi, který dnes ve věku osmdesáti osmi let odešel. Patřil k největším ikonám módního průmyslu dvacátého století a jeho odkaz dodnes zůstává zdrojem inspirace,“
zveřejnil Rabanneho účet na Twitteru.

Rabanne se narodil v únoru 1934 v Baskicku. Do povědomí se zapsal díky svým futuristickým návrhům a modelům, které jako by pocházely z jiného světa. Sám o sobě tvrdil, že z jiné planety pochází a na Zemi už žije 78 tisíc let. I kvůli tomu, společně s jeho zvláštními předpověďmi, si vysloužil přezdívku „Wacko Paco“. 

Doporučeno
Sneakersy, které ti investici brzy oplatí. Vybíráme TOP 10 Jordanů, jejichž hodnota neustále roste a poradíme ti, jak je koupit Sneakersy, které ti investici brzy oplatí. Vybíráme TOP 10 Jordanů, jejichž hodnota neustále roste a poradíme ti, jak je koupit 18. března 2024 17:00

„Smrt Paca Rabanneho mě zasáhla,“ napsal v prohlášení ředitel skupiny Puig Marc Puig. „Přes svou skvělou osobnost nabízel odvážný, revoluční a provokativní pohled na svět módy,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse