Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Fuchs2. Článek byl vytvořený redaktorem, ale jde o specifickou formu partnerství.
13. března 2023 13:30
Čas čtení 1:32
Sponzorovaný obsah

Queer párty, kde můžeš dělat cokoliv chceš, míří do Prahy. Zažij VESELKU na vlastní kůži

Queer párty, kde můžeš dělat cokoliv chceš, míří do Prahy. Zažij VESELKU na vlastní kůži
Zdroj: Fuchs2
KULTURA LGBTQ+ LIDÉ PÁRTY A AKCE
Uložit Uložené

Akce se koná v alternativních prostorech Fuchs2.

Do Česka míří kyjevská queer párty VESELKA. Společná akce Fuchs2 a organizace Queer Spaces Network, která pořádá bezpečné eventy pro queer komunitu, se uskuteční 17. března na pražské Štvanici. Program nabitý živou hudbou od DJů si mohou přijít užít nejen zástupci queer, ale také všichni otevření lidé, kteří věří v hodnoty, jako je tolerance a svoboda. Vstupenky jsou ke koupi v prodejní síti GoOut.

Rovnost, tolerance, queer

První VESELKA (ukrajinsky duha) se konala v Kyjevě v roce 2018 a jejím hlavním posláním bylo vytvoření bezpečného prostoru pro všechny queer a lidi s otevřenou myslí. V loňském roce našla klubová noc dočasný domov v berlínském klubu RSO. Ten nyní využívá i jako místo pro setkávání s těmi, kterým není ruská invaze na Ukrajinu lhostejná.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Fuchs2 (@fuchs2stvanice)

Posláním VESELKY je šířit rovnost, toleranci a svobodu prostřednictvím tance a sebevyjádření. „Život můžeš naplno prožívat jen tehdy, když jsi zcela svobodný. Proto je ústřední filozofií VESELKY svoboda ve všech svých projevech. Můžete tančit, svlékat se, pozorovat prostě dělat cokoli si přejete, pokud respektujete osobní prostor a soukromí ostatních,“ říká Stanislav Tweeman, hudebník a zakladatel festivalu.


„VESELKA je spontánní, hravá a drsná, sexy a nezkrotná, neuvěřitelně krásná a melodická jako divoká květina ukrytá v hloubi lesa, daleko od nežádoucích očí, kde se člověk může cítit naprosto bezpečně,“ dodává Tweeman.

nakupuj lístky
queeriety
Zdroj: Fuchs2

Fuchs2: Ráj alternativní kultury

Akce se uskuteční na Štvanici v prostorech Fuchs2, kde organizace Queer Spaces Network působí od loňského léta. S jejím nástupem pod vedením zakladatele Terryho Riverse klub transformoval bezpečnostní politiku nejen u vstupu, ale i uvnitř klubu. Už přes rok vytváří bezpečné prostředí pro všechny návštěvníky, především pak pro LGBTQ+, FLINTA a BIPOC komunity.

V pátek 17. března se ve Fuchsu představí belgický producent, DJ a hlava labelu NALI, Jullian Muller, známý svými rychlými originálními sety. Ukrajinskou VESELKU bude reprezentovat jeden z jejích zakladatelů Tweeman se svou trance a goa selekcí tracků společně s londýnskou umělkyní a producentkou Vani Vachi.

Queer Spaces Network přizvala také polského queer aktivistu, producenta, ambasadora tamní odnože Keychange a hudebního skladatele, který působí pod přezdívkou Avtomat. Dále producenta Evila Medvěda a DJku LIL AUTOTUNE. Na main stagi se prostřídají i rezidenti klubu Fuchs2 Nastya Muravyova a Martyyna.

Před klubovou nocí zvou organizátoři na další edici drag a burlesque show s názvem Queeriety show, kterou má v režii Tonic Garbage. Start je naplánovaný na 8. hodinu večer.

veselka, fuchs2
Zdroj: Fuchs2
Domů
Sdílet
Diskuse