Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Obsah článku vznikl ve spolupráci se společností Svoboda & Williams.
4. dubna 2023 19:15
Čas čtení 1:19
Richard Balog

FOTO: Toto je bydlení snů z Prahy. Jedinečný dvoupokojový byt má vkusné klenby ze 16. století a design, do kterého se zamiluješ

FOTO: Toto je bydlení snů z Prahy. Jedinečný dvoupokojový byt má vkusné klenby ze 16. století a design, do kterého se zamiluješ
Zdroj: Svoboda & Williams
KULTURA PRAHA
Uložit Uložené

Bydlení snů se nachází v rezidenčním projektu VII. Dům, který je ve výstavbě na prestižní adrese na Valdštejnském náměstí v Praze.

Realitní trh je plný atraktivních nemovitostí, které by se neztratily ani v magazínech o špičkové architektuře a designu. Dnes se o tom přesvědčíme prostřednictvím velkometrážního dvoupokojového bytu z Prahy, který prodává realitní kancelář Svoboda & Williams.

Bydlení snů se nachází v rezidenčním projektu VII. Dům, který je aktuálně ve výstavbě na prestižní adrese na Valdštejnském náměstí na historické Malé Straně.

Jedinečný byt s klenbami ze 16. století je díky odvážné architektuře nabitý designérskými prvky, do kterých jsme se ihned zamilovali. Užitná plocha představuje 88,3 čtverečního metru, dalších přibližně 9,5 čtverečního metru nabízí terasa. Jedná se o návrh řešení bytu, který se může lišit po kolaudaci.

Praha 1 – Malá Strana
Zdroj: Svoboda & Williams
Doporučeno
FOTO: Industriální design v plné kráse. Vstup do zrekonstruovaného bytu z pražské Letné FOTO: Industriální design v plné kráse. Vstup do zrekonstruovaného bytu z pražské Letné 31. března 2023 17:00

Do velmi vzdušného a světlého obývacího pokoje s množstvím oken s výhledem na Pražský hrad se vstupuje přímo z Valdštejnského náměstí přes terasu. Druhý vstup vede od hlavního schodiště přes předsíň s prostorem pro šatník.

Ložnice je orientována do klidného nádvoří s vnitroblokem a od obytné zóny ji odděluje kostka z perforované mosazi, do které je vložena koupelna a šatník. Originální prvek kopíruje vzácnou klenbu takovým způsobem, aby mohl zachovaný historický prvek vyniknout v celé své kráse.

Moderní tvář dodali interiéru architekti z ateliéru SAD pod vedením Martina Kalhouse a musíme uznat, že tuto práci zvládli na jedničku s hvězdičkou. Kvalitní vybavení bytu obsahuje dubové podlahy vyrobené na objednávku přímo v České republice, italskou keramickou dlažbu v koupelně, dřevěná špaletová okna či designérské radiátory Agora z dílen značky TUBES. Vstupní dřevěné dveře jsou replikou historických kazetových provedení. Obyvatelům bytového domu VII. Dům jsou k dispozici také reprezentativní společné prostory.

Výjimečný charakter dodává bydlení v rezidenčním projektu VII. Dům i sousedství se sídlem senátu či bezprostřední blízkost Karlova mostu a Pražského hradu. Po staletí nejlepší adresa v Praze umožňuje majitelům bydlení uprostřed Malé Strany, a přitom stranou od hlavních turistických tras, což je více než vítaný bonus.

Doporučeno
Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady 2. května 2024 7:00

Níže najdeš vizualizace včetně půdorysu, díky nimž získáš dokonalý obraz o tom, jak může vypadat moderní byt v historické budově. Cena je na vyžádání a více informací najdeš v realitní kanceláři.

Praha 1 – Malá StranaPraha 1 – Malá StranaPraha 1 – Malá StranaPraha 1 – Malá Strana
Zobrazit galerii
(7)
Domů
Sdílet
Diskuse