Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu

Hry bez hranic (v Česku od 1991)

Původně francouzskou soutěž v kontextu bizarních pořadů rozhodně nelze opominout. Soutěžící se utkali většinou v klasických sportovních disciplínách, které jim ale komplikovaly bizarní kostýmy. Zajímavým rysem populární soutěže bylo, že se mezi sebou utkaly týmy z různých evropských měst.

Doporučeno
Sex, čokoláda a Jarda Jágr: Toto jsou nejbizarnější reklamy 90. let Sex, čokoláda a Jarda Jágr: Toto jsou nejbizarnější reklamy 90. let 28. února 2023 v 8:30

Nebylo by to Česko (a Československo), kdyby v podobně bizarní soutěži nezabodovalo a celkového vítězství se v –⁠ pro Českou republiku tradiční –⁠ oranžové barvě dočkal tým z Třebíče v roce 1992, o dva roky později skupina z České Třebové a v roce 1995 také brněnští soutěžící. Ze své popularity z devadesátek těží Hry bez hranic dodnes a jejich reprízy se pravidelně objevují na veřejnoprávních televizích.

 

Paskvil (1997)

Po sérii bizáru bychom ti alespoň na závěr rádi dali drobný tip na něco, co teď v televizní tvorbě chybí. Paskvil byl podobně jako Medúza nebo Eso hudební pořad. Zaměřoval se ale na alternativní a artové projekty, které se v českém kontextu nedostaly do širšího povědomí a mainstreamové pořady je často opomíjely. V Paskvilu se ale objevily tehdejší legendy jako Underworld nebo česká Supercroo. Pokud si chceš rozšířit obzory o ne tolik známou devadesátkovou tvorbu, Paskvil ti můžeme jedině doporučit.

A na které pořady a televizní soutěže nejradši vzpomínáš ty? Napiš nám do komentářů, na kterého z tvých oblíbenců se v tomhle žebříčku nedostalo. Devadesátky v televizi byly ostatně nekonečnou studnicí výstředních a dneska až fascinujících bizárků. Rádi si přečteme, který z nich dodnes nosíš v paměti.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 9 z 9
Zpět
Sdílet
Diskuse