Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2023 8:30
Čas čtení 5:45
Martin Adam Pavlík

Elizabeth Olsen: mohla být Daenerys Targaryen v Game of Thrones, nemá sociální sítě, tajně se provdala a ráda kouří marihuanu

Elizabeth Olsen: mohla být Daenerys Targaryen v Game of Thrones, nemá sociální sítě, tajně se provdala a ráda kouří marihuanu
Zdroj: Frazer Harrison/Getty Images for SXSW
ZAJÍMAVOSTI NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Patří mezi nejpopulárnější hollywoodské hvězdy, ale i přesto je nesmírně skromná a drží se raději v pozadí. Mimo natáčení se ukazuje před kamerami jen nerada, a dokonce si odinstalovala všechny sociální sítě.

Je mladší sestrou dvojčat Mary-Kate a Ashley, které si můžeš pamatovat z televizního seriálu Full House či z filmů Sestry v akci, Sestry v Londýně nebo Výlet do Říma. Elizabeth Olsen (34), která po nich hereckou štafetu převzala, si však na rozdíl od dvojčat musela na slávu počkat. Postupně se přes nezávislé snímky dostala až do mimořádně úspěšných marvelovek, které ji vystřelily mezi hollywoodskou elitu.

Dnes ji proto patrně znáš jako Wandu Maximoff nebo Scarlet Witch z Avengers či ze skvělého seriálu WandaVision. Herečka zazářila ale i v oceňovaných dramatech Martha Marcy May Marlene nebo Wind River. Kromě toho jsi ji mohl*a vidět například v působivém remaku Oldboye nebo v hororu Red Lights po boku Roberta De Nira a Sigourney Weaver.

Působivý výkon předvedla také v dramatickém seriálu Sorry for Your Loss a už 27. dubna uvidíme Elizabeth na HBO Max v nové kriminální sedmidílné minisérii Love & Death, natočené podle skutečných událostí, kde ztvárňuje ženu podezřelou z vraždy manželky svého milence. Při této příležitosti jsme pro tebe připravili několik zajímavostí, které jsi o Elizabeth pravděpodobně nevěděl*a.

Elizabeth Olsen Love & Death
Zdroj: HBO Max
Věděl*a jsi, že Gal Gadot pracovala v Burger Kingu a strávila dva roky v armádě, že Jon Bernthal žil roky v Rusku, kde ho téměř zabila mafie, nebo že Sylvester Stallone začal kariéru v pornofilmu? V Refresheru píšeme o inspirativních příbězích herců a hereček pravidelně. Pokud chceš podobného obsahu ještě víc, podpoř naši práci a přidej se do klubu Refresher+.

Se sestrami být spojována nechtěla

Elizabeth pracovala před kamerami už od útlého dětství. V roce 1994 si například zahrála i se sestrami v dobrodružném filmu How the West Was Fun v režii Stuarta Margolina. Účinkovala též v jejich hudebních videích, jako například Butt Out.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš seriály ze školního prostředí? KVÍZ: Jak dobře znáš seriály ze školního prostředí? 26. dubna 2024 12:01

V rozhovoru pro magazín Glamour prozradila, že jako dítě chtěla být spíše tanečnicí než herečkou. Věnovala se baletu. Sláva, kterou zažívaly Mary-Kate a Ashley, ji děsila a nechtěla s ní mít nic společného. S odstupem času si uvědomila, že být dětskou herečkou vlastně nikdy vůbec nechtěla. Už když jí prý bylo 10 let, uvědomila si, že se sestrami být spojována nechce a obecně není fanynkou nepotismu.

Dokonce si řekla, že bude-li jednou herečkou, bude se představovat jako Elizabeth Chase. Počkat s herectvím se Elizabeth vyplatilo. Zatímco její starší sestry s herectvím skončily nadobro už v roce 2004, ona ho šla později studovat na Tisch School of the Arts v New Yorku, díky čemuž se dostala k prvním důležitým rolím.


Jeden semestr strávila v Moskvě, kde se naučila samé nadávky

Tak jako Jon Bernthal i Elizabeth Olsen studovala jistý čas v Rusku. V Moskvě strávila jeden semestr na Moscow Art Theatre School. Jak řekla v show Conana O’Briena, když tam v roce 2009 se studiem začala, poznala kupu skvělých lidí a ocenila to, že v Rusku mohou pít alkohol už od 18 let, ne jako v Americe až od 21.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 134684 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jakou vtipnou příhodu z Ruska Elizabeth má.
  • Jaké zranění utrpěla při natáčení filmu Wind River.
  • Jaký byl její konkurz do seriálu Game of Thrones.
  • Proč začala mít panické ataky.
  • Se kterým známým hercem se zasnoubila a následně rozešla po telefonu.
Domů
Sdílet
Diskuse