Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2023 17:17
Čas čtení 0:46
Eduard Starkbauer

Skutečnými hvězdami korunovace byla Kate s dcerou Charlotte, shoduje se internet

Skutečnými hvězdami korunovace byla Kate s dcerou Charlotte, shoduje se internet
Zdroj: TASR/AP/AP Photo/Frank Augstein
MÓDA KAREL III. VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Kate svůj outfit doplnila o náušnice princezny Diany a náhrdelník Alžběty II.

Celý svět měl dnes pohled upřený do Londýna, kde probíhala korunovace nového krále Karla III. Ceremonie přilákala davy nadšenců a stovky mediálních štábů. Ti však nebyli zvědaví jen na nový královský pár, ale také na ostatní členy britské monarchie.

Doporučeno
Obrazem: Takto probíhala korunovace Karla III. Podívej se na snímky ze slavnostního obřadu Obrazem: Takto probíhala korunovace Karla III. Podívej se na snímky ze slavnostního obřadu 6. května 2023 14:05

Příspěvky označené hashtagem #Coronation přibývaly raketovou rychlostí. Pozornost internetu se však rozdělila mezi nově korunované hlavy Camillu a Karla III. a nejcharismatičtější představitele královské rodiny. Podle deníku The Independent obdiv vzbudila především princezna z Walesu Kate Middleton se svojí dcerou princeznou Charlotte.

Kate
Zdroj: TASR/AP

Obě si na slavnostní příležitost připravily speciální stříbrné a křišťálové diadémy, které vznikly spoluprací mezi návrhářem Jessem Collettem a značkou Alexander McQueen. Kromě čelenky měla Kate oděné královské roucho, sestávající z tmavomodrého pláště viktoriánského řádu lemovaného šarlatem, a hedvábné krepové šaty. Osmiletá princezna Charlotte byla oblečená ve stejném duchu a připomínala mini verzi své mámy

Šaty obou obsahovaly výšivku ze stříbrných prutů a nití s motivy růže, bodláku, narcisu a trojlístku – emblémy označující čtyři národy britské koruny. Kate měla na sobě i náušnice po Williamově zesnulé matce, princezně Dianě, a náhrdelník bývalé královny Alžběty II.

Domů
Sdílet
Diskuse