Jestli miluješ těstoviny, následující žebříček je přesně pro tebe.
Server Taste Atlas sestavil žebříček nejlepších jídel z těstovin na světě. Drtivá většina z první desítky pochází poměrně nepřekvapivě z Itálie, dostal se do ní ale i jeden řecký gastronomický klenot. Pokud miluješ těstoviny a potřebuješ inspiraci na nedělní oběd nebo večeři, může tě potěšit některé z jídel v tabulce níže.
Na prvním místě skončily Pappardelle al cinghiale, původně z Toskánska. Slavné těstoviny se podávají s ragú z divočáka, které se připravuje s omáčkou z rajčat a červeného vína. Když si jídlo posypeš ještě čerstvou petrželkou a parmazánem, případně doplníš červeným vínem, které se k jídlu skvěle hodí, čeká tě skvělá večeře.
| Umístění | Jídlo | Země původu |
| 10. | Giouvetsi | Řecko |
| 9. | Trofie al pesto | Ligurie (Itálie) |
| 8. | Pasta alla gricia | Grisciano (Itálie) |
| 7. | Agnolotti | Piemont (Itálie) |
| 6. | Linguine allo scoglio | Kampánie (Itálie) |
| 5. | Lasagne alla Bolognese | Boloňa (Itálie) |
| 4. | Ravioli | Itálie |
| 3. | Tagliatelle al ragù alla Bolognese | Boloňa (Itálie) |
| 2. | Pasta carbonara | Řím (Itálie) |
| 1. | Pappardelle al cinghiale | Toskánsko (Itálie) |