Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2023 13:00
Čas čtení 7:19
Radim Šlechta

„Mohl bych mít doktorát z manipulace.“ Geniální podvodník napálil církev i soudy a vysloužil si státní pochvaly

„Mohl bych mít doktorát z manipulace.“ Geniální podvodník napálil církev i soudy a vysloužil si státní pochvaly
Zdroj: NBC News
ZAJÍMAVOSTI KRIMI
Uložit Uložené

Fred Brito pracoval na prominentních pozicích, přestože neuměl nic kromě manipulace. Přinášíme působivý příběh Freda Brita.

Převezl soudce, starostu, senátory, běžné lidi i celou katolickou církev. Pracoval jako psychiatr, politik, kněz a drtivou většinu svého mládí strávil ve vězení. Fred Brito je geniální podvodník, který se ani teď, v roce 2023, netají svým mistrovským umem s tím, že dokáže převézt, kohokoliv si usmyslí. Jak píše novinář Josh Mankiewitz, možná někdy podvedl i tebe, aniž by sis to uvědomil*a.

Doporučeno
Aby dostali tělo ven, museli atrakci rozebrat: Toto je 10 tragických nehod z Disneylandu Aby dostali tělo ven, museli atrakci rozebrat: Toto je 10 tragických nehod z Disneylandu 7. června 2023 13:00

„Narodil jsem se jako Fredderick Brito, bez prostředního jména. Ale vystupoval jsem jako Fred Brito Gomez, otec Fred Esparza, Fred di Brito…jmenoval Brito jenom zlomek svých někdejších identit v rozhovoru pro podcast Pretend. „Seděl jsem dvakrát za loupež, dvakrát za podvod, dvakrát za nelegální použití cizí kreditní karty. Dohromady jsem měl asi šest oficiálních obvinění.“ Fred údajně prošel dohromady alespoň pětačtyřiceti pracovními pozicemi. Většina z nich navíc zapadala do prominentních sociálních vrstev.

Z večírků hollywoodské smetánky za mříže

Fred se narodil jako jedno ze sedmi dětí v malém domu v Los Angeles a už jako malý chlapec platil za zlomyslné dítě. „Život pro něj nebyl dostatečně rychlý,“ uvedl v rozhovoru pro NBC News jeden z jeho bratrů. Možná právě proto potřeboval Brito svůj život prožít na co nejvyšší výkon.

Doporučeno
DiCaprio, Spielberg a miliony diváků mu sedli na lep. Toto je pravdivý příběh úchylného podvodníka z filmu Catch Me If You Can DiCaprio, Spielberg a miliony diváků mu sedli na lep. Toto je pravdivý příběh úchylného podvodníka z filmu Catch Me If You Can 19. března 2023 11:00

Na začátku své dospělosti v 70. letech trávil mladý Fred velké množství času v hollywoodských nočních klubech, kde poznal řadu lidí okolo filmu a televize. Odmalička ho lákala herecká kariéra a pohybovat se v okolí hvězd byla možnost, jak se k ní přiblížit.

Hollywood
Zdroj: Unsplash/Vincentas Liskauskas/volně k užití

Ztělesňovat rozličné role byla pro Freda také cesta, jak se vypořádat se sebou samotným i výsměchem okolí. Jako dítě se často zadrhával, když ale vstoupil do nějaké role, vada řeči byla pryč. Když mu vysněná kariéra nevyšla, Brito přirozeně pokračoval v hereckých výkonech v civilním životě.

„Nikdy jsem si nemyslel, že se budu živit právě tímto, ale ta práce si mě našla, už když mi bylo osm. Tehdy jsem měl vadu řeči a chtěl jsem být herec. No a když hraju role, nezadrhávám se, takže jsem odmalička předstíral, že hraju nějakou roli,“ uvedl Brito. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse