Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. června 2023 13:05
Čas čtení 0:55
Tímea Krauszová

Zakázal sex na pláži: Podle starosty městečka v Nizozemsku to ohrožuje životní prostředí a vyrušuje turisty

Zakázal sex na pláži: Podle starosty městečka v Nizozemsku to ohrožuje životní prostředí a vyrušuje turisty
Zdroj: Pexels/ArtHouse Studio/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI NIZOZEMSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Obavy mají zejména z chování nudistů.

Město Veere na jihu Nizozemska spustilo masivní kampaň, která má odradit nudisty od sexu na pláži a dunách. Vyvěsili několik varovných tabulí, které návštěvníkům připomínají, že vstup na duny v přírodní rezervaci je zakázán, stejně tak i sex na veřejnosti. Kromě toho podle britského Guardianu posílili monitoring oblasti ve snaze předejít sexuálním aktivitám. Některé se prý zdají být předem dohodnuté a zorganizované.

Doporučeno
Kvíz: Drogy a rizika. Vyznáš se v zakázaných látkách? Kvíz: Drogy a rizika. Vyznáš se v zakázaných látkách? 11. června 2023 8:30

Projekt oranžové slunce

Kampaň nazvali Projekt oranžové slunce a inspirovala ji vlna oficiálních stížností, které obdrželo vedení města i organizace, jež se věnuje přírodní rezervaci. Stěžovali si na sexuální aktivity, kterým se věnují nazí rekreanti. Starosta města Frederiek Schouwenaar pro Observer řekl, že duny jsou pro místní komunitu velmi důležité a podobné aktivity jim mohou ublížit – navíc tím vyrušují i ostatní turisty.

Souhlasí s ním i nudistické organizace, jež se od lidí, kteří mají na pláži sex, distancují. Mluvčí jedné z těchto organizací Karlien Lodewijk zdůraznila, že sex na veřejnosti není nahou rekreací, které se nudisté věnují. „Obtěžuje to i lidi, kteří se přišli opalovat nazí. Nahá rekreace dává skutečný pocit svobody a je velmi zdravé vidět opravdová nahá těla bez Photoshopu. Ale distancujeme se od sexu na veřejnosti.“

Přestože místní konzervativní strana, která vyhrála volby, podporuje omezení a kampaň proti těmto „excesům“, jiní lidé s tím nesouhlasí. Majitel lokálního baru říká, že ho více trápí, když si 14leté děti objednávají alkohol, než když v dunách mají lidé sex „jako odjakživa“.

Domů
Sdílet
Diskuse