Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
12. června 2023 v 17:11
Čas čtení 0:45
Tímea Krauszová

Madonna a Sam Smith představili letní tancovačku Vulgar. Je to šílená snaha pobouřit, tvrdí některé recenze

Madonna a Sam Smith představili letní tancovačku Vulgar. Je to šílená snaha pobouřit, tvrdí některé recenze
Zdroj: Getty Images/McNamee
HUDBA
Uložit Uložené

Třetí studiovka Sama Smithe Gloria vyšla začátkem letošního roku, v červenci startuje stejnojmenné americké turné. Madonna naposledy vydala sbírku svých top 50 hitů v roce 2022 a rovněž tak v červenci odstartuje své světové turné s názvem Celebration.

Britský zpěvák Sam Smith a americká popová diva Madonna spojili síly a vydali společnou píseň s názvem Vulgar. Ten zřejmě inspiroval Piers Morgan, který označil Smithovu hudbu a vystupování za vulgární. Zcela nepřekvapivě na to Madonna v písni reaguje slovy: „If you fuck with Sam tonight, you're fucking with me.“

Doporučeno
Fotoreport: Kontroverze i sázka na jistotu. Takový byl letošní ročník festivalu Rock for People Fotoreport: Kontroverze i sázka na jistotu. Takový byl letošní ročník festivalu Rock for People 12. června 2023 v 15:00

Reakce na píseň jsou zatím smíšené. Na YouTube za dva dny nasbírala necelých 500 milionů vidění a podle recenze v britském Guardianu jde o šílenou snahu pobouřit.

Kdokoli, kdo Madonninu nebo Smithovu tvorbu zná, však překvapeně obočí nezvedne. Nepřekvapí je ani sugestivní S&M v úvodu, ani nadměrné využívání slova „fuck“. Možná až na melodii v pozadí, inspirovanou středovýchodními tóny, je to poměrně očekávaná letní taneční věc a slyšet ji budeš všude, ať chceš, nebo ne.

Na písni podle Variety pracoval většinou tentýž tým, který stojí za úspěšným hitem Unholy. Přestože některé části písně jsou poměrně povědomé a klasické (například rytmus připomíná Cozy od Beyoncé), oba v písni také rapují, což je trochu nezvyk.

Video k písni zatím není, poslechnout si ji můžeš výše. Úryvky z videa Smith ukazuje na Instagramu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SAM SMITH (@samsmith)

Domů
Sdílet
Diskuse