Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Tipy na nejlepší přírodní koupání v celém Česku. Těchto sedm míst stojí za šplouch

Přírodní biotop Jemnice

Ještě jednou se vrátíme na Vysočinu, a to do města Jemnice v okrese Třebíč. Tamní biotop zařadil mezi nejkrásnější přírodní koupaliště v Česku i magazín Forbes. Biotop se nachází na místě původní vodní nádrže v údolí řeky Želetavky. Nechybí zde vodní atrakce v podobě tobogánu, klouzačky nebo vodních hřibů. V případě velkého vedra zajistí příjemný stín vzrostlé stromy přímo u vody. Využít mohou návštěvníci i občerstvení, sportovní vyžití pak zajistí hřiště na plážový volejbal. Jemnický biotop denně pojme 400 lidí.

Praktické informace: Biotop se nachází v odlehlejší části města a je přístupný přes lávku z Červenomlýnské ulice. Návštěvníci mohou využívat přilehlé parkoviště jen pár desítek metrů od biotopu. Vstupné na celý den činí 80 korun pro všechny od 15 let, děti (6–15 let), invalidé, důchodci, studenti pak zaplatí poloviční částku. Po 17. hodině se vstupné snižuje. I zde je možnost využití permanentky. Oficiální stránky s informacemi najdeš na tomto odkazu.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 6 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse