Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2023 16:04
Čas čtení 1:33
Vojtěch Vanda

Rapoví fanoušci vyhlíží tento týden release day více než obvykle. Nový trailer Lil Uzi Vert leccos naznačuje

Rapoví fanoušci vyhlíží tento týden release day více než obvykle. Nový trailer Lil Uzi Vert leccos naznačuje
Zdroj: Getty Images/Scott Dudelson
HUDBA LIL UZI VERT RAP SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Chystá se totiž drop třetího studiového alba Pink Tape od Lil Uzi Vert, jež bylo loni masivně podpořeno virálním singlem Just Wanna Rock. Podívej se na nový animovaný trailer.

O albu Pink Tape, o němž Lil Uzi Vert informovali již na konci roku 2020, se mnoho neví, přestože již od první zmínky stihlo uběhnout dva a půl roku. Lil Uzi kromě toho nejenže vydali projekt RED & WHITE, ale loni taktéž například otevřeně informovali veřejnost o tom, že jsou nebinární a preferují zájmena they/them.

Doporučeno
Horko v českém rapu: Tropy přinesly album Lajfra, holčičí gang Playstation Princess, nového Pawlieho Poizna a další Horko v českém rapu: Tropy přinesly album Lajfra, holčičí gang Playstation Princess, nového Pawlieho Poizna a další 26. června 2023 15:00

Prozatím je o projektu jasné jen to, že bude obsahovat 26 stop, z nichž dvě budou bonusové, a že jediným dosud známým singlem, který bude obsahovat, je virální hit Just Wanna Rock, jejž Lil Uzi podpořili dalším z řady vlastních tanečků, které prorazily na poli sociálních sítí.

Dvouminutová exploze energie, jejíž velkou část pokrývá pokřik „Daaaaamn“, posbírala do dnešního dne na streamovacích kanálech, YouTube a dalších platformách skoro 700 milionů zhlédnutí a jen potvrdila sílu jeho hudební fanbase a celkový virální potenciál umělce.

Konkrétně videoklip se 100 miliony zhlédnutí za 7 měsíců má na svědomí režisér Gibson Hazard, který se hluboce inspiruje ve všech možných zákoutích popkultury, které poté implementuje do vizualizací v reálném prostoru či kyberprostoru. Nedělá mu problém provázat zelené plátno s klasickým davovým koncertem na ulici, který v klipech „uspořádali“ ve své době kupříkladu Bon Jovi nebo Avril Lavigne.

Souboj o diamant

Asi nebude shoda okolností, že se právě Hazard ujal nového oficiálního traileru k desce Pink Tape, jejíž děj se odehrává zčásti ve virtuálním a zčásti v reálném Tokiu. Animovaní Lil Uzi Vert jsou v souboji poraženi temným samurajem a přichází o svůj růžový diamant za 24 milionů dolarů, který si v reálu nechali implementovat na čelo, což nechtějí nechat jen tak. Samuraj tím totiž získává destruktivní sílu. Jenže naše hlavní postava se ocitá v reálném Japonsku.

Doporučeno
Americká hudební star Olivia Rodrigo brzy vydá nové album. Poslechni si první singl Vampire Americká hudební star Olivia Rodrigo brzy vydá nové album. Poslechni si první singl Vampire 27. června 2023 14:02

Lil Uzi přitahuje mocná síla diamantu z hory, která se nápadně podobá hoře Fuji. Nasedají tak na motorku jako vytaženou z Ótomova Akiry a projíždí městem až k úpatí chrámu inspirovaného egyptskou mytologií. Zde zase probíhá finální souboj na meče ve stylu filmu Sucker Punch od režiséra Zacka Snydera, jejž paradoxně ukončí výstřel z ukryté pistole filadelfské ikony.

V pozadí hraje s největší pravděpodobností ochutnávka nových hudebních stop, mezi nimiž znovu slyšíme variaci synťákového trapu smíchanou s metalovými stopami. Velkou nápovědou týkající se hostů je záběr, v němž problikávají loga u vizuálního představení režiséra. Máme pocit, který umocnil konec traileru, že by mohlo dojít mimo jiné na spolupráci s japonskou metalovou skupinou BABYMETAL. Tak uvidíme.

Domů
Sdílet
Diskuse