Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2023 17:44
Čas čtení 0:50
Vojtěch Vanda

Mladík v Brně povečeřel v restauraci. Poté zjistil, že nemá peníze

Mladík v Brně povečeřel v restauraci. Poté zjistil, že nemá peníze
Zdroj: Pixabay/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO KRIMI
Uložit Uložené

Náhoda, nebo promyšlený tah? Strážníci městské policie v Brně měli hned jasno poté, co byli přivoláni do jedné z provozoven v městské části Líšeň k osmnáctiletému mladíkovi, který se chtěl najíst zadarmo.

Případ se stal v úterý v podvečer. Osmnáctiletý Brňan si objednal jídlo a pití, které chtěl normálně v jedné z restaurací v Líšni zkonzumovat. Celková objednaná částka přesáhla 700 korun.

„Když však došlo na placení útraty, zjistil, že u sebe nemá peněženku. Personálu restauračního zařízení se údajně snažil vnutit myšlenku, že si ji zapomněl v autě, které má zaparkované před pohostinstvím. Bdělá obsluha si však byla jista, že muž přišel po svých, a přivolala hlídku městské policie,“ popsala situaci mluvčí brněnské městské policie Jana Pokorná.

I strážníkům mladík tvrdil, že si peněženku pouze nechal v autě, nicméně když s ním strážnice k údajnému autu šla, uvědomil si, že nakonec opravdu přišel po svých.

„Následně se hlídce doznal, že u sebe nemá ani peníze, a odmítl zavolat příbuzným či známým, aby mu peníze přivezli. Odůvodnil to tím, že by se před nimi styděl. Strážnice proto podezření ze spáchání majetkového přestupku oznámila správnímu orgánu,“ dodala Pokorná.

Co se všechno může stát v české restauraci, ti čas od času popíšeme v našich článcích. Například v únoru tohoto roku ukradla žena z věšáku jedné z restaurací v Praze 1 v ulici Na Příkopě kabát za 90 tisíc korun. Jako bonus si odnesla i sumu 1000 eur, kterou měl poškozený v kabátu. Ženě hrozily dva roky za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse