Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
30. června 2023 15:00
Čas čtení 2:42
Vojtěch Vanda

KVIFF na poslední chvíli: Kde sehnat lístky, last minute ubytování a kde se potkat s hvězdami

KVIFF na poslední chvíli: Kde sehnat lístky, last minute ubytování a kde se potkat s hvězdami
Zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír
KULTURA KVIFF 2023 MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH
Uložit Uložené

Je to tady! Dneškem začíná 57. mezinárodní filmový festival v Karlových Varech (KVIFF), což znamená, že poslední opozdilci (či opravdoví smolaři) shání lístky, ubytování a další nutnosti na poslední chvíli. Neměj strach, kryjeme ti záda.

V našem článku jsme se snažili shrnout tak nějak všechno, co by se ti mohlo na poslední chvíli v Karlových Varech hodit. Pokud přijíždíš hned v pátek, věz, že je fajn si s sebou vzít i nějaké oblečení do deště, jelikož byla na páteční odpoledne vyhlášena výstraha před silnými bouřkami, která bude trvat až do večera. 

Další tipy ale budou spíše obecné a organizační. Pojďme se na ně podívat.


Stejně jsi nakonec nevyrazil*a? Nevadí, sleduj zahájení festivalu společně s námi v živém streamu.
Doporučeno
PŘEHLEDNĚ: Tyto české filmy letos najdeš na festivalu v Karlových Varech PŘEHLEDNĚ: Tyto české filmy letos najdeš na festivalu v Karlových Varech 30. června 2023 13:30

Lístky

Je to trochu loterie, taky trochu o štěstí. Ale to přece přeje připraveným, a tím ty jsi! Způsoby, jak se dostat ke vstupenkám na filmy, jsou dva: buď si zakoupíš Festival Pass a vstupenky pak budeš vyzvedávat zdarma na pokladnách, nebo si na pokladně koupíš jednotlivou vstupenku na vybraný film.

Festival Pass ti umožní získat až 3 vstupenky na 3 různé filmy zdarma denně. Jakožto prémiový pas ti však umožní i další věci: rezervaci vstupenek s aplikací Vodafone KVIFF Guide 2023, vstup na tiskovky do hotelu Thermal, pokud je nezaplní akreditovaní novináři, vstup na setkání s autory KVIFF Talks, možnost chodit na neobsazené filmy (5 minut před začátkem je možné obsadit prázdná místa, pokud jsou), dopravu festivalovými autobusy, půjčení kol zdarma a slevy na turistická místa v Karlovarském kraji do konce prázdnin. Ceny Festival Passů najdeš zde.

Jednotlivé lístky poté fungují jako obyčejné lístky. Jeden stojí 130 korun, pro studenty (Index, originál potvrzení o studiu, ISIC karta apod.), důchodce (od 65 let) a držitele karty ZTP s platnými doklady pak jen 100 korun.

Hledej pokladny

Samotná rezervace, prodej a vyzvednutí lístků jsou disciplínou samy o sobě. Předchází tomu jistý proces: vstupenky se do rezervací a prodeje pouští každý den v 7:00, a to pouze na filmy, které se konají v daném dni a dni následujícím. Organizátoři uvádí příklad. „Pokud si chcete rezervovat či vyzvednout vstupenku na 5. 7., můžete tak učinit nejdřív 4. 7. v 7:00., a to buď přímo na jedné z pokladen, nebo pomocí aplikace Vodafone KVIFF Guide 2023,“ uvedli.

Prodej na pátek a sobotu nicméně začal ve čtvrtek 29. 6. 2023 v 9:00 v pokladnách hotelu Thermal jako jediná výjimka festivalu. Pokladen je na celém festivalu hned 25 a jejich seznam najdeš na tomto odkazu. Najdeš zde i tipy navíc, které třeba o festivalových vstupenkách nevíš.

Doporučeno
Přehledně: Festival v Karlových Varech proběhne už na konci června. Češi představí Brutální vedro nebo ambiciózní sci-fi Přehledně: Festival v Karlových Varech proběhne už na konci června. Češi představí Brutální vedro nebo ambiciózní sci-fi 7. června 2023 17:49

Last minute ubytování

I na to pořadatelé myslí, přestože vybízeli k tomu, aby si lidé zařídili přespání včas. Možností ubytování je v Karlových Varech hodně – od nejluxusnějších hotelů po stanová města –, na poslední chvíli ale musí člověk brát, co je.

Hotely, hostely a poslední ubytovací kapacity

„Pokud se přesto rozhodnete navštívit festival spontánně na poslední chvíli, nabízíme vám možnost last minute ubytování, které poskytuje přímo festival. Hotelové kapacity z nevyužitých festivalových rezerv jsou aktualizovány každý den festivalu a nabízeny s výraznou slevou,“ uvádí organizátoři.

V některých hotelech je údajně uplatněna sleva až 50 % ze standardních cen. Jejich seznam najdeš tu. Cenově se ale jedná o tu vyšší kategorii – momentálně pořídíš jednolůžkové či dvoulůžkové pokoje od 2200 korun za noc a výš.

Rezervovat je možné on-line na [email protected], na čísle +420 777 759 479 nebo osobně na přepážce Accommodation/Ubytování v akreditační hale hotelu Thermal během celého festivalu od 10:00 do 21:00.

Stanové městečko

Když budeš mít štěstí, low-cost alternativa existuje v podobě stanového městečka v areálu Rolava, kde se však platí pouze hotově. Musíš mít i vlastní stan, a pokud ti není 18 let, tak alespoň dospělý doprovod. Zvířata jsou zakázána.

Doporučeno
Lukáš Macháček ve spolupráci s Mattoni vytvořil vodní šaty. Jsou nově k vidění v Národním muzeu Lukáš Macháček ve spolupráci s Mattoni vytvořil vodní šaty. Jsou nově k vidění v Národním muzeu 10. října 2023 19:00

Areál nicméně disponuje sprchami, recepcí, je hlídán kamerami, můžeš si zde nabít elektroniku, zaparkovat zdarma a má i festivalovou pokladnu. Cena je poté 175 korun/den, lze však uplatnit slevu. Více zjistíš zde.

Nejlepší je ale sledovat facebookovou skupinu Ubytování na MFF, kde nabízí ubytování i soukromé osoby.

Hvězdy

Spousta návštěvníků chce vidět hvězdy, což je pochopitelné. Seznam, kde budou, KVIFF taktéž připravil. Jestli tě bude zajímat, kdy a kde se budou pohybovat Patricia Clarkson, Daniela Kolářová, Ewan McGregor, Morcheeba nebo hlavní host Russell Crowe, klikni sem.

Refresher bude v Karlových Varech samozřejmě na místě, klikni na tento odkaz a dej follow, ať ti nic neunikne. 
Domů
Sdílet
Diskuse