Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2023 11:23
Čas čtení 0:25
Kateřina Viková

Video: Starosta mexického města se oženil s krokodýlí princeznou

Video: Starosta mexického města se oženil s krokodýlí princeznou
Zdroj: Unsplash/Thomas Couillard/volně k užití (ilustrační fotografie))
KULTURA MEXIKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Starosta malého mexického města si vzal krokodýlí nevěstu v prastarém rituálu pro prosperitu. Na videu je vidět, jak líbá plaza v bílých šatech s krajkami a třpytkami, který má svázané čelisti.

Sedmiletá samice krokodýla přezdívaná „malá princezna“ představuje pro obyvatele města San Pedro Huamelula božstvo spojené s matkou zemí. Její sňatek s místním vůdcem symbolizuje spojení lidského s božským a má přinést štěstí, déšť a bohatou úrodu. 

krokodýl, nevěsta, Mexiko, tradice
Zdroj: YouTube/Voice of America
Doporučeno
První létající elektroauto bylo oficiálně schváleno ke vzletu. K prodeji bude od roku 2025 První létající elektroauto bylo oficiálně schváleno ke vzletu. K prodeji bude od roku 2025 3. července 2023 10:48

Starosta a ženich Victor Hugo Sosa během svatebního obřadu říká: „Přijímám zodpovědnost, protože se milujeme. To je důležité. Nemůžete mít manželství bez lásky... Oddávám se manželství s princeznou.“ Poté se se svou plazí nevěstou v náručí pohupuje na první tanec. 

Tradice je pravděpodobně stará několik staletí, sahá do dob domorodých komunit Chontal a Huave v mexickém státě Oaxaca. „Je to spojení dvou kultur. Spojení Huave a Chontal,“ řekl novinářům starosta Victor Hugo Sosa.

Domů
Sdílet
Diskuse