Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. července 2023 10:54
Čas čtení 1:04
Ilona Hobzová

Film o tragédii ponorky Titan? Režisér Titanicu se vyjádřil

Film o tragédii ponorky Titan? Režisér Titanicu se vyjádřil
Zdroj: Getty Images/Albert L. Ortega
NEWS JAMES CAMERON MINIPONORKA TITAN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Slavný režisér má na filmové zpracování osudu miniponorky Titan jasný názor.

Tragický příběh miniponorky Titan letos v červnu sledoval celý svět. Plavidlo s pěti lidmi na palubě se ztratilo při ponoru k vraku Titanicu, později byly nalezeny jeho trosky a pětičlenná posádka nepřežila. Podle mnoha spekulací by šlo o skvělý námět na nový film právě pro režiséra slavného Titanicu Jamese Camerona, který má podle bulvárních médií o námětu už jednat. Oscarový tvůrce ale zvěsti rázně popřel. 

Role pro Matta Damona? Urážlivé fámy, vzkazuje Cameron

Kanadský tvůrce se k nehodě ponorky Titan dříve několikrát vyjádřil. Zarazila ho například podobnost se samotnou tragédií Titanicu. „Kapitán byl opakovaně varován před ledem, a přesto za bezměsíčné noci zamířil přímo na ledovec, v důsledku čehož přišlo o život mnoho lidí,“ řekl režisér. Dodal, že nehoda miniponorky Titan je podle něj velmi podobná, protože se odehrála na stejném místě a „varování byla podobně ignorována“.

Anketa:
Měl by být podle tebe osud miniponorky Titan převedený na filmové plátno?
Je to skvělý námět a určitě by z toho byl skvělý film.
Nevím, možná později, teď je to příliš čerstvé.
V žádném případě!
Je to skvělý námět a určitě by z toho byl skvělý film.
33 %
Nevím, možná později, teď je to příliš čerstvé.
30 %
V žádném případě!
36 %

Cameron se sám k vraku Titanicu ponořil 33krát a jeho stejnojmenný snímek získal rekordních 11 Oscarů. Bulvární deník Sun nedávno informoval, že režisér má v plánu filmově zpracovat i osud ponorky Titan. Podle média už si vybral i herce, mezi žhavými kandidáty měli být Matt Damon a Kumail Nanjiani. Režisér ale tyto informace sám rázně popřel.

„Na urážlivé fámy v médiích obvykle nereaguji, ale teď musím,“ napsal režisér v sobotu na Twitteru. „O filmu na motivy OceanGate nejednám a nikdy jednat nebudu,“ dodal. Cameron má prý nyní dost práce na sérii Avatar, pokračování jsou v plánu až do roku 2031.

Domů
Sdílet
Diskuse