Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2023 v 17:09
Čas čtení 1:50
Ilona Hobzová

VIDEO: Herečka Veronika Arichteva kritizovala influencerku, která prodává e-book o natáčení videí. Ta ihned reagovala

VIDEO: Herečka Veronika Arichteva kritizovala influencerku, která prodává e-book o natáčení videí. Ta ihned reagovala
Zdroj: Profiamedia
ČESKO TIKTOK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„Dost mě děsí, že tohle vidí naše děti. (...) Se mi křiví palce u nohou, jak se za ni stydím,“ uvedla v jednom ze svých videí Arichteva. Nakonec sdílela omluvu, kterou Sairem přijala.

Herečka Veronika Arichteva se ostře vymezila proti influencerce Karolíně Kulové, která si na sociálních sítích říká Sairem. Důvodem se stalo video, ve kterém Karolína mluví o svém e-booku, který má lidem pomoct v úspěchu na sociálních sítích. „Připomíná mi to šmejdy, hrnce a seniory,“ uvedla Arichteva. Kulová na to rychle zareagovala. 

Doporučeno
Lizzo byla symbolem sebelásky a body positivity. Obvinění ze šikany a sexuálního obtěžování postavilo její slávu nad propast Lizzo byla symbolem sebelásky a body positivity. Obvinění ze šikany a sexuálního obtěžování postavilo její slávu nad propast 11. srpna 2023 v 11:00

Arichtevu rozčílil e-book za dva a půl tisíce. Pak se omluvila

Na Instagramu Sairem sleduje skoro 70 tisíc lidí, na TikToku pak téměř 400 tisíc. Její sledující jí prý denně psali a prosili ji o radu, jak začít s natáčením videí. „Přesně z toho důvodu jsem napsala knihu Content Base, což je totální příručka od A do Z pro tvorbu na sociálních sítích a tvorbu vertikálních videí. V tom e-booku je celé moje know-how,“ říká ve videu influencerka.

Při prodeji e-booku se spojila s dalšími influencerkami, které vytvořily podobný. Aktuálně je oba prodávají za dva a půl tisíce korun. Reklamu na knihu Kulová podpořila sdělením o tom, kolik si tvorbou videí vydělá. „Než jsem se začala věnovat natáčení, chodila jsem do klasické práce a měla jsem příjem asi 31 tisíc hrubého. Díky tomu, že jsem natáčela a zlepšovala jsem se, jsem mohla odejít z práce a sociální sítě se staly mým full time jobem. Nemusím dřepět v kanceláři od devíti do pěti a můžu pracovat odkudkoliv, kdy chci,“ sdělila. 

Právě informace ve videu zvedly Arichtevu ze židle. „Nějaká drnda nám říká ‚vybodni se na práci a jdi dělat Instagram nebo TikTok‘, to je příšerný. Ale hlavně je to podle mě hrozný podvod. Připomíná mi to šmejdy, hrnce a seniory. Žádný know-how nezaručí desítky tisíc sledujících,“ uvedla herečka známá ze seriálů Ordinace v růžové zahradě a První republika, která se proslavila také účastí ve Stardance nebo jako součást tria 3 v 1.

Anketa:
Má podle tebe Veronika Arichteva pravdu?
Rozhodně, srovnání s hrnci a šmejdy je přesné.
Ne, jsem na straně Karolíny.
Rozhodně, srovnání s hrnci a šmejdy je přesné.
77 %
Ne, jsem na straně Karolíny.
23 %

„Dost mě děsí, že tohle vidí naše děti. Vůbec nezpochybňuju práci influencera, sama vím, kolik to obnáší času a práce, ale ty vo*e. Tohle podání od slečny je něco strašlivýho. Se mi křiví palce u nohou, jak se za ni stydím,“ dodala.

Mladá influencerka brzy reagovala. Svou reakci prý Arichteva staví na omylu. „E-book vůbec není o tom, aby se lidi naučili být influencerem. Což byste možná věděla, kdybyste si místo toho, že hned vytáhnete telefon a začnete postovat, přečetla třeba webovky a zjistila si o tom něco,“ řekla. Nejde prý o žádné rady, jak se vykašlat na práci, ale o návod například i pro firmy, jak zvýšit prodeje.

Kauzu nakonec obě ženy ukončily smírem. Arichteva se na Instagramu omluvila s tím, že nemá na takové věci čas, a šla umývat podlahu. „Já omluvu přijímám, jsem ráda, že jste se dovzdělala. Běžte pokračovat v tom, co potřebujete,“ vzkázala herečce Kulová.

Domů
Sdílet
Diskuse