Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. srpna 2023 7:30
Čas čtení 1:24
Martin Mičuda

Nový Hyundai Santa Fe s radikálně změněným designem odhaluje techniku. Jaké verze u nás budou dostupné?

Nový Hyundai Santa Fe s radikálně změněným designem odhaluje techniku. Jaké verze u nás budou dostupné?
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILY HYUNDAI
Uložit Uložené

Na evropském trhu se paleta motorizace zúží jen na jeden agregát ve dvou verzích.

Zcela novou, v pořadí 5. generaci svého populárního SUV nám Hyundai poprvé ukázal přibližně před měsícem, teprve nyní však došlo ke kompletnímu odhalení, a to včetně technické specifikace. Nové Santa Fe se radikálně změnilo již na první pohled, což podepisuje výrazně hranatěji navržený design exteriéru, kterému dominuje písmeno H – jeho motiv, jako odkaz na logo značky, najdeme nejen v samotném světelném podpisu, ale také na masce, náraznících či jiných detailech karoserie.

Doporučeno
Nové BMW řady 5 je již možné vylepšit karbonovými doplňky a efektními disky M Performance přímo z továrny Nové BMW řady 5 je již možné vylepšit karbonovými doplňky a efektními disky M Performance přímo z továrny 12. srpna 2023 18:13

To, že SUV narostlo, reflektují nejen rozměry (4 830 × 1 900 × 1 780 mm), ale i skutečnost, že celek může stát až na 21" kolech. Samotný rozvor přitom dosahuje až 2 815 milimetrů, z čehož mají těžit zejména cestující vzadu. Nová generace totiž nabídne nejen 5-, ale i 7místnou konfiguraci či 6místné provedení s luxusním sezením v druhé řadě. Hyundai přitom tvrdí, že půjde o nejprostornější SUV ve svém segmentu. Základní objem kufru je 725 litrů (+ 91 l), zatímco samotný nakládací otvor je až o 145 milimetrů širší – 1 275 milimetrů.

Hyundai, Santa Fe,Hyundai, Santa Fe,Hyundai, Santa Fe,Hyundai, Santa Fe,
Zobrazit galerii
(8)

Na výběr bude 10 odstínů karoserie, zatímco v interiéru bude možno vybírat z 5 barevných konfigurací. Právě interiér prošel obdobně velkou mezigenerační změnou. Horizontálně orientovaná palubní deska kombinuje elegantní linie se zakřiveným panelem, který sdružuje dvě 12,3" obrazovky. I přes velké displeje zůstává Hyundai stále věrný i fyzickým ovládacím prvkům, které dominují v masivním středovém tunelu. Santa Fe se v interiéru snaží navodit velmi luxusní atmosféru i světlými odstíny, dřevěným vzorem dekorů, početně zastoupeným náladovým osvětlením či kůží Nappa.

Nové Santa Fe je globálním SUV, na našem trhu bude ovšem jeho paleta motorů, podle očekávání, odlišná. Na výběr bude už jen benzínový čtyřválec 1.6 T-GDI ve dvou výkonnostních verzích, a to buď v hybridní (180 koní + el.), nebo plug-in hybridní (160 koní + el.) podobě:

  • 1.6 T-GDI Hybrid – systémový výkon 169 kW/230 k a 350 Nm
  • 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid – systémový výkon 195 kW/265 k a 350 Nm

Samozřejmostí je pohon všech čtyř kol a automatická převodovka, kterou zastoupí šestistupňový automat. V Americe bude k dispozici také 2,5litrový čtyřválec, a to v přeplňované nebo atmosférické verzi. Cenové relace zatím neznáme, na trh se totiž nové Santa Fe dostaví až příští rok.

Hyundai, Santa Fe,Hyundai, Santa Fe,Hyundai, Santa Fe,Hyundai, Santa Fe,
Zobrazit galerii
(9)
Domů
Sdílet
Diskuse