Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. srpna 2023 12:12
Čas čtení 1:14
Radim Šlechta

Američanka si myslela, že chodí s nejvíc hot týpkem ze Stranger Things. Rozvedla se a poslala podvodníkovi téměř čtvrt milionu

NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) STRANGER THINGS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Američanka se domnívala, že si píše s hvězdou Stranger Things Dacrem Montgomerym. Přišla o peníze i manželství.

Američanka McKala se těšila na nový vztah. Aby také ne, když se zdálo, že o ni má zájem australský herec Dacre Montgomery, známý jako Billy ze seriálu Stranger Things. Ukázalo se ale, že šlo jenom o podvodníka, který McKalu obral o tisíce dolarů na dárkových šecích. Se svým příběhem se svěřila v dokumentární sérii Catfished na YouTube.

Online vztah s údajným Montgomerym měla mít McKala přes rok. Vyměnili si tisícovky zpráv, ale nikdy se nesešli ani spolu nemluvili. Přesto se žena z Kentucky nemohla zbavit přesvědčení, že jde o skutečného herce. Když jí dal podvodník ultimátum, že si má vybrat mezi ním a svým manželem, podala McKala žádost o rozvod.

Doporučeno
Ženich vymáchal nevěstě obličej ve svatebním dortu. Ta šla a okamžitě zažádala o rozvod Ženich vymáchal nevěstě obličej ve svatebním dortu. Ta šla a okamžitě zažádala o rozvod 16. srpna 2023 6:48

Postupem času mu prý poslala dárkové kartičky v hodnotě 10 tisíc dolarů (cca 221 tisíc korun). On ji odměňoval básněmi, milostnými zprávami a apeloval na ni, aby se dívala na Stranger Things. Bez ohledu na to, že má skutečný herec vztah s modelkou Liv Pollock už od roku 2017.

Stranger Things
Zdroj: Netflix


„Svěřil se mi, že ho Liv pořád kontroluje, proto se mnou nemůže telefonovat,“ řekla McKala. Kromě toho prý byla přesvědčená, že spolu dvojice už nežije, protože „o sobě nic nepřidávali na sociální sítě“. Když se žena o podvodu dozvěděla, byla zdrcená. Svěřila se, že ji podvodník zachytil v momentě, kdy byla velmi zranitelná.

„Pokud jste někdo jako já, bojíte se opuštění, jste opravdu velký people pleaser a jste velmi závislí... Tihle podvodníci prostě přijdou a využívají toho,“ uzavřela McKala.

Podvodníci si vyhledávají lidi ve zranitelné pozici. Pokud jsi například po rozchodu nebo máš rozhozené emoce z jiných důvodů, můžeš se nachytat. Dávej si proto pozor například na tyto red flags podle webu AgeUK.

– Catfish chce znát tvoje osobní údaje
– Konverzace se velmi rychle stane osobní
– Na internetu po nich nenajdeš žádné stopy
– Žádají tě o peníze
– Chtějí, abyste udrželi svůj vztah v tajnosti
– Vyhýbají se osobnímu kontaktu
– Jejich příběhy mají trhliny
Domů
Sdílet
Diskuse