Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. srpna 2023 14:21
Čas čtení 1:01
Lukáš Čelka

Paulie Garand a Tomba posílají ven letní novinku a všem ukazují své „špeky“

HUDBA ČESKÝ RAP RAP
Uložit Uložené

Pro posluchače Paulieho jde u letní skladby o změnu, jelikož poslední období jsme ho viděli zejména v melancholické poloze.

„Holky, co jsem o*el, už maj' děti, jestli jsou moje, tak to nevim. Dneska neletím, kondom mám na koštěti,“ otevírá svou sloku Palie Garand v letní novince Špeky, ve které sekunduje Tombovi. Kromě barů rapperů dotváří letní atmosféru také beat od producenta WHOISJP.

Tomba Bomba, stejně jako Paulie, pochází z Liberce, není tedy divu, že táhnou za jeden provaz. Novinka Špeky má za úkol nejen zakončit letní sezonu, ale také navnadit fanoušky na nové Tombovo album s názvem 266.

Pro Paulieho jde o změnu, jelikož poslední roky jej vidíme mnohem častěji v melancholické poloze. Dávkou melancholie oplývalo i jeho poslední album Amonit, které vyšlo loni. Paulie ho věnoval památce svého dědečka.

Jak prozradil v rozhovoru pro Refresher, skladby na desce Amonit psal během těžkého životního období, kdy v něm kromě negativní nálady ve společnosti způsobené pandemií a válkou rezonovala i ztráta velmi blízké osoby. „Nechtěl jsem v sobě dusit emoce, tak jsem začal chodit do studia s cílem vypsat se ze všeho, co mě trápilo,“ přiblížil.

Podporuje mladé talenty

Kromě toho, že Paulie svojí slokou podpořil Tombu, ve stejný den vyšel na svět i první singl z nové desky producenta a zpěváka Under My Pillow.

Rapper objevil mladého umělce právě během práce na albu Amonit, na kterém produkoval několik skladeb. Už v té době nám v rozhovoru zmiňoval, že producenta plánuje podpořit při tvorbě jeho prvního sólového projektu.

Doporučeno
Kafkovská proměna Renneho Danga byla dokončena. Na problémech v ráji cítím bezvýchodnost, osobnostní krizi a sebelítost Kafkovská proměna Renneho Danga byla dokončena. Na problémech v ráji cítím bezvýchodnost, osobnostní krizi a sebelítost 29. dubna 2024 14:00

Svá slova dodržel, a tak můžeme vidět singl All Day z připravovaného alba od Under My Pillow, které ponese název DAYDREAMS. Vydání sóla je plánováno na podzim letošního roku.

Domů
Sdílet
Diskuse