Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2023 14:48
Čas čtení 1:08
Lukáš Čelka

Americký zpěvák šokoval diváky: Během vystoupení létal nad pódiem zavěšený vlastní kůží na hácích

HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Miquel se připravoval na tuto show celé měsíce. A povedlo se.

Americký R&B zpěvák Miguel v pátek večer šokoval své diváky. Během promo party k připravovanému albu se za kůži zavěsil na háky a létal nad pódiem, píše portál TMZ.

Představení se odehrálo v Sony Studios v Los Angeles. Zpěvák během něj představil čtyři skladby ze svého připravovaného alba VISCERA. Přestože byli jeho fanoušci předem obeznámeni s tím, že chce „posouvat hranice“ a předvede „inovativní show“, určitě nic podobného nečekali.

Před jednou ze skladeb k němu přiběhli asistenti. Nejprve mu do kůže po stranách zad napíchli závěsné háky a pak ho další asistenti pomocí lan vytáhli nahoru.

Po přibližně čtyřminutovém visení ve vzduchu zpěváka pustili na zem, kde mu vytáhli háky a ošetřili rány. Podle informací TMZ Miquel připravoval tuto show celé měsíce. Očividně se to vyplatilo, protože dav na konci vystoupení tleskal jako smyslů zbavený.

Ne až tak originální

Miquel tvrdí, že jeho show je inovativní. Možná má pravdu, ale jen ve svém žánru R&B. Na pódiu během vystoupení a zpívání visel ještě v roce 2017 frontman belgické metalové skupiny Amenra. Můžeme si tedy jen domyslet, kde se při inovativní show nechal inspirovat.

Vytahování na hácích neboli „body suspensions“ má dokonce své vlastní show a na to, abys je viděl*a, nemusíš ani daleko cestovat. Zakomponovat toto umění do děsivých či epických show se daří i české suspension crew Fly High Tribe. Kromě workshopů pravidelně vystupuje na různých tetovacích konvencích nebo motorkářských či hudebních festivalech s alternativní hudbou, jako například Obscene Extreme nebo Castle Party.

Doporučeno
Branislav se nechal zavěsit za vlastní kůži na jeden hák. Co je „body suspension“ a proč jej lidé dobrovolně podstupují? Branislav se nechal zavěsit za vlastní kůži na jeden hák. Co je „body suspension“ a proč jej lidé dobrovolně podstupují? 26. listopadu 2022 8:30

Body suspension může být pro někoho zábava, výzva, ale i trnitá cesta do svého nitra. Proč to lidé dělají a jak to celé vlastně vzniklo, si můžeš přečíst v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse