Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. září 2023 10:37
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

TRAILER: Yzomandias se vrací na svou planetu

TRAILER: Yzomandias se vrací na svou planetu
Zdroj: Milion plus / propagační materiál
HUDBA YZOMANDIAS
Uložit Uložené

Nikdo jiný se v Česku na rapovém vrcholu nesnaží o vytvoření persony opředené mýty a smíchané s filmovým sci-fi tak jako Yzomandias. A minimálně vizuálně se mu to daří. Trailer k albu Yzomandias II, které má vyjít za deset dní, to jen potvrzuje.

Motivem chystaného alba s podtitulem Zpátky na svoji planetu, jež se má objevit v uších všech nedočkavých posluchačů a posluchaček 15. září, se zdá být modifikovaný nilský kříž, který má dvaatřicetiletý rapper vytetovaný uprostřed čela. Znak s ondřejským křížem, jehož význam se má s největší pravděpodobností odrážet od egyptského Anchu, tedy hieroglyfu symbolizujícího jak pozemský, tak věčný život, je ostatně hlavním objektem traileru.

Symbolika ve vizuálech je něco, s čím si Yzo pohrává během celé své kariéry, přičemž s kvalitní pomocí videotýmů, s nimiž spolupracuje, láme dosud známé bariéry. Ostatně desetkrát platinová Melanž je toho důkazem. A jak vidno, Yzo má v sobě hodně inspirace. Mohlo jej způsobit „koření všeho koření“, substance z románové sci-fi série Duna spisovatele Franka Herberta, jelikož mu zde výrazně zmodraly oči.

Také „kříž“, který s sebou nesou na zádech členové Milion+ během traileru, je ostatně symbolem toho, že na svých bedrech nesou tíhu scény a jdou napřed. Je také možné, že se u Jakuba Vlčka dočkáme i změny image a přijde na řezání dredů. Ono hledání inspirace v seriálech, filmech a románech v následujícím releasu bude zajímavým volnočasovým zpestřením pro všechny, které to zajímá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Yzomandias (@yzomandias)

O tom, jak deska bude zhruba vypadat, se mohli fanoušci a fanynky přesvědčit v pondělí, kdy se na Instagramu interpreta objevil playlist, cover alba s metalovým nádechem i podoba merche, jenž se k němu bude prodávat. Album bude obsahovat pouze 13 stop, na nichž budou hostovat Nik Tendo, PTK, Karlo, Zkrat se Saulem a Hasan s Doktorem z 58G. 

Doporučeno
Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul 15. dubna 2024 14:00

Co se produkce týče, drtivou většinu alba produkoval již tradičně Decky. Velkým překvapením je poté stopa číslo tři s titulem Ján Jákoby vs. Svět, na níž se jako jediný host podílel i respondent seriálu Fresh Beats rainer

Domů
Sdílet
Diskuse