Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Hollywood v Česku: Hellboy fellil na Žižkově, Spiderman v Liberci. Točila se tu i Duna

Dítě 44

Příběh válečného hrdiny Lva Dědimova, který pracoval pro sovětskou tajnou policii, zajistil si dobré postavení ve společnosti a pohodlný domov pro sebe a rodinu. Spokojený život končí, když odmítne udat svou ženu. Stát ho pošle do vyhnanství, kde narazí na případ sériového vraha. Ve filmu hraje řada známých tváří v čele s Tomem Hardym a Garym Oldmanem, ale objeví se v něm například Jaromír Nosek, Petr Vaněk nebo Kristýna Leichtová.

Doporučeno
Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? 1. srpna 2023 v 15:15

Jako místo natáčení totiž produkce zvolila Prahu, která jí posloužila jako Moskva stalinistického období. Poznávat můžeš například Invalidovnu, školu v ulici Letohradská na pražské Letné nebo nádvoří Národního muzea. Kromě pražských lokací ale filmový štáb sáhl například po okolí Máchova jezera nebo zámku Hořín.

Duna

Kniha od Franka Herberta se dočkala hned několika adaptací a mezi ty nejlépe hodnocené patří aktuální zpracování v hlavní roli se Zendayou a Timothém Chalametem. Pokud jsi fanoušek nebo fanynka příběhů z Arrakisu, rozhodně by ti neměla uniknout ani televizní minisérie z roku 2000. Už kvůli tomu, že se z velké části natáčela v barrandovských studiích. A díky tomu, že vznikala v Česku, se do ní dostalo také několik herců a hereček. V obsazení nechybí třeba Klára Issová, Miroslav Táborský nebo Karel Dobrý.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 4 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse