Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. září 2023 13:00
Čas čtení 6:06
Daniel Mikolášik

Peter září v německých reality show: Naráz si dovedu vydělat i půl milionu korun, říká

Peter září v německých reality show: Naráz si dovedu vydělat i půl milionu korun, říká
OSOBNOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

V rozhovoru se dozvíš, jak se Slovák Peter bál při natáčení jedné show o život, jak ho Němci vnímají a zda nemají předsudky, kolik vydělává, v čem pro něj byly reality show náročné či zda by někdy natočil film pro dospělé.

O Peteru Kujanovi jsi pravděpodobně ještě nikdy neslyšel*a, a to ani přesto, že je hvězdou televizních show. Ne však v Česku či na Slovensku. Proslavil se především díky německým romantickým reality show, a to jako vůbec první Slovák. Doposud účinkoval již ve třech: Die Bachelorette, Germany Shore a aktuálně září v Are You the One VIP (Reality Stars in Love).

Pětadvacetiletý Slovák žije od roku 2006 ve Švýcarsku. Vyrůstal bez otce a na Západ se s matkou přestěhovali za vidinou lepšího života. Vyplatilo se. Peter si dnes nemůže stěžovat. Jak nám totiž prozradil v rozhovoru, díky televizním show a spolupracím na Instagramu vydělává desítky tisíc korun měsíčně. 

Peter Kujan
Zdroj: Peter Kujan

Před nedávnem potvrdila televizní stanice RTL tvou účast v reality show Are You the One VIP. O co v ní jde?

Před začátkem show byli kandidáti analyzováni odborníky a rozděleni do „dokonalých párů“, tedy párů snů. Ale o tom kandidáti nic nevědí. Ve vile snů mají možnost lépe se poznat na romantických rande a vzrušujících výzvách. Je tam celkem deset svobodných žen a deset svobodných mužů, kteří hledají velkou lásku.

Takže cílem je najít si vysněného partnera?

Ano, přesně tak. Na konci každé epizody si obyvatelé vily vyberou do „matching boxu“ dva kandidáty a mají tak možnost pár otestovat. Pokud jde o dokonalou shodu, kandidáti jsou o něco blíže svému cíli získat velkou lásku a výhru 200 tisíc eur (zhruba pět milionů korun). Pokud ale kandidát nedokáže najít svoji dokonalou shodu, vypadává.

Přihlásil ses do ní sám, nebo tě oslovil televizní štáb?

Do televizních show, jako je AYTO VIP, se přihlásit nedá, protože je to pro známější osobnosti. Televizní štáb si vybírá z německých hvězdiček z reality show. Nebo jako v mém případě Slováka žijícího ve Švýcarsku.

Jaké jsou tvé ambice v německém showbyznysu?

Do tamního showbyznysu mě dostal můj management. Moje ambice v německém showbyznysu jsou účinkovat v nějakém filmu.

Jaký management?

Podepsal jsem smlouvu s Right Time Media (talentová agentura ⁠ pozn. red.) v německém Kolíně. Tento management se specializuje na televizní show. Stalo se tak po mém zranění, před kterým jsem se profesionálně věnoval házené. Do té doby jsem totiž dlouhá léta hrál v nejvyšší švýcarské lize jako házenkářský brankář.

Peter Kujan
Zdroj: Wikimedia (Robert Parilla) / volně k užití

Zmínil jsi, že bys chtěl jednou účinkovat v nějakém filmu. V jakém?

Velmi rád bych účinkoval ve filmu jako Fakjů pane učiteli nebo Bez kalhot XXL se svým vzorem Channingem Tatumem.

Dokázal by sis představit i natočit film pro dospělé?

Představit bych si to uměl. Už jsem měl i nějaké nabídky, ale zatím jsem všechny odmítl.

V Německu ses zúčastnil i dalších reality show –⁠ Germany Shore, kterou vysílalo německé MTV, a Die Bachelorette na streamovací platformě OnePlus. Na účinkování ve které z nich nejraději vzpomínáš a proč?

Bude to asi Die Bachelorette, protože jsem tam zažil úžasné chvíle a mám z ní nádherné vzpomínky, na které nikdy nezapomenu. Mezi nimi vypíchnu například romantické rande při západu slunce, při kterém jsem si vůbec poprvé ve svém životě úplně otevřel srdce a otevřeně promluvil o tom, že jsem vyrůstal celou dobu bez otce. Kdyby mi to někdo předtím řekl, tak bych se mu vysmál. V každé show jsem jistým způsobem rostl.

Peter Kujan
Zdroj: Peter Kujan

Pokud to správně chápu, Die Bachelorette je něco jako slovenská Růže pro nevěstu, jen naopak, bohatá nevěsta si vybírá z několika ženichů?

Přesně tak, koncept je obrácený. V show jsem se ze 20 kandidátů dostal až do finále, ale nakonec jsem nevyhrál. Podle loňské nevěsty jsem měl totiž příliš „f*ck boy attitude“.

V ní jsi byl i nejúspěšnější z ostatních show, ve kterých jsi účinkoval?

Ano, ale docela se mi daří i v AYTO, která se právě vysílá.

O čem byla show Germany Shore?

Je to show, která doprovází několik žen a mužů na letní dovolené. Všichni účastníci spolu několik týdnů bydlí ve vile a slaví, pijí a mají sex. (smích) Společně čelí výzvám, které posilují týmového ducha účastníků, ale vyvolávají i hádky mezi účastníky. Je to jako americká Jersey Shore, ale německy.

Všechny reality show, ve kterých jsi v Německu účinkoval, jsou romantické. Měl jsi během účinkování i sex s jinými účastnicemi? Zachytily to kamery?

Během účinkování jsem ještě nikdy sex neměl. Ale nějaké ty sexuální aktivity už byly. Byl jsem ovšem naprosto diskrétní, takže žádná kamera to nezachytila. (smích)

Jaké sexuální aktivity?

Jak to říci? Mám zkrátka velkou ruku a ta se ocitla na zatím neprozkoumaném terénu. (smích)

Peter Kujan
Zdroj: Peter Kujan

Vyskytly se v některých z těch reality show i momenty, které byly pro tebe osobně obtížné nebo emocionálně náročné?

Samozřejmě. Opravdu náročné byly například dny, během kterých jsme točili téměř 23 hodin v kuse a chyběl nám spánek. A pak se stává, že máme emocionální zhroucení. Občas jsou i momenty, kdy se svěříme se svým dětstvím nebo minulostí a také je to velmi psychicky náročné unést.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Reality show jsou často kritizovány za povrchnost a manipulaci s účastníky. Jak to bylo ve tvém případě? Byly i nějaké hrané nebo naskriptované situace?

Co se týče mě osobně, vždy bylo všechno na sto procent reálné. To je také důvod, proč mě diváci mají tak rádi. Co se týká jiných účastníků, u nich bychom mohli spekulovat, zda některé věci náhodou nejsou hrané.

Jak to myslíš?

Jeden pár v show se znal už déle a celou dobu mezi sebou dělal drama. Jednou spolu byl, pak zase ne a měl jsem pocit, že to častokrát bylo jen nahrané.

A co si myslíš o té povrchnosti těchto romantických pořadů?

Hodně lidí mluví o povrchnosti, ale pokud se nikdy nezúčastnili takové show, tak nikdo z nich nikdy nepochopí, o čem to je. Je to mnohem víc než jen show. Jsi úplně odříznut od vnějšího světa, nemáš přístup k mobilu, k rodině a přátelům. A v nejhorším případě ještě k tomu musíš trávit čas s osobou, kterou nenávidíš nejvíc na světě.

Peter Kujan
Zdroj: Peter Kujan

Proč právě německé reality show? Slovenské tě nelákaly?

Je to proto, že bydlím ve Švýcarsku a v Německu. Stejně tak můj management je v Německu. Ale lákají mě i slovenské reality show, nejvíc mám zájem o Love Island a Survivor.

Jak bys porovnal slovenské a německé reality show? Jaké jsou rozdíly?

Z mého pohledu jsou slovenské reality show serióznější a německé více trashy. Ale zato Německo má mnohem větší výběr a větší počet reality show oproti Slovensku. Také je zde i větší publikum, které mohou účastníci využít ve svůj prospěch ke zviditelnění a úspěchu na sociálních sítích. Zatímco slovenské sledují jen Slováci a maximálně Češi, německé sledují kromě Němců i Švýcaři a Rakušané. Díky tomu je v Německu mnohem více influencerů a TV osobností z reality show.

Jak tě jako rodilého Slováka vnímají němečtí diváci a tvoji kolegové v show? Nesetkal ses s předsudky?

Myslím, že mě vnímají velmi pozitivně. Snažím se žít podle motta „Všechno, co chci, si i vezmu“. S předsudky jsem se upřímně ještě nikdy nesetkal. Právě naopak, od žen často slýchám tutéž větu: „Je každý Slovák tak pěkný?“ (smích)

Reality show často vytvářejí určitý obraz o účastnících. Jak prezentují v německých televizích tebe?

Většinou mě prezentují jako gentlemana se šarmem a ice breakera.

Jaké nejbizarnější situace jsi zažil při natáčení zmíněných televizních pořadů?

Souboj mezi ženami. To bylo dost zajímavé. A jednou nám šlo i o život. Když jsme při natáčení jedné série jeli přes thajskou džungli do strmého kopce a najednou se nám vypnul motor a auto nám začalo couvat dozadu hned vedle útesu.

Ve které show to bylo?

Úplné detaily prozrazovat nemůžu, ani to, ve které show se to stalo. Ale zkrátka jsme byli akorát na cestě na dvojité rande v minivanu a jeli jsme v džungli do kopce. Najednou jsme cítili, že to už motor nezvládá, a vtom jsme začali nekontrolovatelně couvat dolů.

Máš velmi dobrou němčinu. Zmínil jsi, že žiješ ve Švýcarsku. Jak dlouho?

Ve Švýcarsku žiji už od roku 2006. Přestěhovali jsme se sem i s mojí mámou, když mi bylo asi osm let. Přišla sem za prací, abychom se měli lépe, protože na mě byla sama. Za tu dobu jsem se naučil perfektně německy. Ale nebylo snadné přijít do nové země a umět jen „ano“ a „ne“. O to víc jako syn svobodné matky.

Peter Kujan
Zdroj: Peter Kujan

Plánuješ se po skončení show vrátit k práci influencera?

Mám několik rozjetých projektů a plánuji velké věci do budoucna. Vydělávám dost díky reality show a Instagramu. A to nejlepší na tom všem je, že mě to strašně baví.

Kolik si dokáže influencer tvého postavení vydělat na německém trhu?

Zvládnu si měsíčně pouze jako influencer vydělat od 4 000 eur až do 8 000 eur (zhruba 100 až 200 tisíc korun). Podle toho, jaké mám v ten měsíc spolupráce. Například mám spolupráci se značkou oblečení, která mi zaplatí 2 000 eur (necelých 50 000 korun), a pak mám spolupráci se značkou doplňků stravy na cvičení, která mi zaplatí 3 000 € (75 000 korun). Mimo to mám menší spolupráce jen na jeden instagramový post. Dlouhodobé a velké spolupráce mi dokáží vydělat od 5 000 eur až do 20 000 eur (125 až 500 tisíc korun) za několikaměsíční kampaň.

Na které úspěchy v rámci své kariéry v Německu jsi nejvíc hrdý?

Nejvíce jsem hrdý na to, že jsem se stal vzorem pro mnohé mladé lidi, a to vše jen díky televizním pořadům. A také mě těší, že jsem vzorem i pro svého malého bratra.

Domů
Sdílet
Diskuse