Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
13. září 2023 v 16:00
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

VIDEO: V Hondurasu se narodilo dvouhlavé prasátko se čtyřma očima

VIDEO: V Hondurasu se narodilo dvouhlavé prasátko se čtyřma očima
Zdroj: Unsplash/Steven Weeks/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Vzácné selátko má jedno tělíčko, dvě hlavy, čtyři oči a dva čumáčky.

Internetem se začalo šířit video neobvyklého prasátka, které se narodilo v Hondurasu ve Střední Americe. Malé selátko má totiž jedno tělíčko, dvě hlavy, čtyři oči a jen dvě uši. Ačkoli zvířata s takovými mutacemi nemívají vysoké šance na přežití, selátko si ve videu chrochtá blahem.

Doporučeno
VIDEO: Jen pro silné žaludky. Medvědovi ze zadku viseli několikametroví paraziti VIDEO: Jen pro silné žaludky. Medvědovi ze zadku viseli několikametroví paraziti 13. září 2023 v 10:18

Malé selátko natočil Valentin Mora z Hondurasu a je slyšet, že když ho ošetřovatel drží v náručí, malý tvoreček si chrochtá. V chuti žít mu nebrání ani jeho tělesná kondice, která se nazývá axiální bifurkace. Ta vzniká ve chvíli, kdy se embryo rozdělí na dva samostatné organismy, aby z něj mohla vzniknout dvojčata, ale proces nakonec není dokončen. 

Selátko má proto dvě hlavy, dva čumáčky, čtyři oči, ale pouze dvě uši a jedno tělíčko. V minulosti se s touto mutací rodili nejrůznější tvorové, včetně netopýrů, hadů, jelenů nebo krav. 

Doporučeno
Děsivá fakta, která ti nedají spát: Za život projdeš kolem 36 vrahů a pavouci jsou čím dál větší Děsivá fakta, která ti nedají spát: Za život projdeš kolem 36 vrahů a pavouci jsou čím dál větší 9. září 2023 v 13:00

Je pravděpodobné, že o prasátko nyní bude mezi sběratelstvem velký zájem. Podle Henryho Scragga, sběratele zesnulých selátek, je to totiž nádherná podívaná. „Většina lidí by ve sklenici naložených prasat krásu neviděla, nebo by se to alespoň bála přiznat. Pak by je mohlo okolí považovat za podivíny,“ řekl muž, který zakoupil pět prasečích plodů ve sklenici za cenu 1 200 liber. 

Domů
Sdílet
Diskuse