Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. září 2023 11:39
Čas čtení 2:09
Vojtěch Vanda

Ústí nad Labem šokuje zahraniční média i sportovní svět. Otec zaplatil synovi místo v sestavě, jenže ten fotbal nikdy nehrál

Ústí nad Labem šokuje zahraniční média i sportovní svět. Otec zaplatil synovi místo v sestavě, jenže ten fotbal nikdy nehrál
Zdroj: ČTK / Petrášek Radek
SPORT ČESKO FOTBAL
Uložit Uložené

Kučera, Zoubele, Mareš a Podhajský. Poslední zmíněná „posila“ FK VIAGEM Ústí nad Labem je neočekávaná. Nejenže dvaadvacetiletý Martin Podhajský nikdy nehrál fotbal, ale místo v sestavě mu měl zaplatit otec. A máme to potvrzeno, nejedná se o fejk.

Fotbalová obec se momentálně nedokáže shodnout, jestli se jedná o oživení praktik hodících se do devadesátých let, nebo o geniální marketing, jenž v tuzemském fotbale nemá obdoby. Třetiligový celek FK VIAGEM Ústí nad Labem je v posledních hodinách asi nejznámějším klubem v Česku, jelikož se o něm píše i ve světě. A to ve spojení s angažováním nového hráče. Nejedná se ale o příchod obrovské fotbalové persony, právě naopak.

Doporučeno
2 Chainz si na 46. narozeniny nadělil sekání trávníku. Nikdy předtím to nedělal 2 Chainz si na 46. narozeniny nadělil sekání trávníku. Nikdy předtím to nedělal 15. září 2023 8:55

Klub, který razí velmi svérázný a nutno říct i vtipný přístup ve vlastní prezentaci na sociálních sítích, ohlásil, že do sestavy zařadí dvaadvacetiletého Martina Podhajského. Nic ti to neříká? To není nic zvláštního, jelikož jej ani znát nemůžeš. Nová akvizice ústeckého klubu totiž nikdy fotbal nehrála. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FK VIAGEM Ústí nad Labem (@fkviagemusti)

„Fotbal nehrál. Co vím, jen FIFU na počítači. Na druhou stranu jsem neviděl půl milionu válet se na zemi. Když mi ho někdo dá, nechám nastoupit kohokoli,“ komentoval celou situaci prezident klubu Přemysl Kubáň. Jeho firma Viagem, nedávno ještě sponzorující fotbalovou Příbram, koupila podle iDNES.cz ústecký klub v létě za 4 miliony korun.

Od té doby razí velkou internetovou kampaň. Představenstvo ústeckého klubu se zařeklo, že vrátí Ústí na fotbalovou mapu a přitáhne pozornost, což se mu daří. První menší rozruch vyvolalo fake anketou o změně loga klubu, následně rozdalo zadarmo tisíc permanentek na momentálně se opravující domácí stadion. Poslední „akce“ je však zdaleka největší.

Tatínek zaplatil, synek hraje

Vedení momentálně šestého celku ČFL všechno rozjelo instagramovým videem z hospody, kde probíhá jednání šéfa klubu s viceprezidentem Martinem Prokešem a obchodním ředitelem Matějem Svojšem. Zde Kubáň a Svojše přesvědčují Prokeše, aby se Podhajský opravdu stal součástí klubu, jelikož za jeho angažování zaplatí jeho otec půl milionu korun. Prý se připraví, bude trénovat. 

„Nejsme první ani poslední, kdo to udělá, ale jsme první, kdo o tom mluví. Co říkáte na tuhle exkluzivní nabídku? Hlasujte pomocí emotikonů!“ burcoval klub v popisku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FK VIAGEM Ústí nad Labem (@fkviagemusti)

Před dvěma dny se v médiích objevila zpráva, že je hotovo. A během včerejšího dne se dostala do zahraničí. BBC Sport například věnovalo situaci instagramový post, jenž získal skoro 27 tisíc lajků. To je pro malý klub se 4 tisíci sledujícími velká reklama.

Doporučeno
KVÍZ: Než se stali slavnými. Znáš původní profese českých celebrit? KVÍZ: Než se stali slavnými. Znáš původní profese českých celebrit? 1. května 2024 13:00

Článek se taktéž objevil v The Sun, příspěvek sdílel třímilionový účet pořadu Match od the Day na sociální síti X, který moderuje fotbalová legenda Gary Lineker, nebo nezávislé účty na stejné síti jako Transfer News Life (2,1 milionu sledujících). Na Instagramu se postaraly o rozšíření informace například účty Lad Bible a Sport Bible, které mají dohromady 21 milionů sledujících.

Jako marketingový kotrmelec, zdá se, všechno vyšlo více než dokonale. Po opadnutí prvotního nadšení jsme si ale chtěli ověřit, jestli Podhajský opravdu za Ústí nastoupí. „Je to pravda. Normálně v tom pokračujeme. Bude to mít samozřejmě nějaký vývoj,“ potvrdil pro Refresher Prokeš. „Není to limitováno, nemusí nastoupit ihned. Bude záležet na tréninku. Zápas s Teplicemi to určitě nebude,“ dodal.

Ústí nad Labem čeká v pátek další zápas venku proti České Lípě. Právě zmíněný zápas s teplickým B týmem by měl odstartovat domácí zápasy v Ústí v pátek 22. září. Klub prý chystá program, který se vyrovná prvoligovým zápasům, a Podhajský by se na zápase měl minimálně objevit. Tak uvidíme.

Domů
Sdílet
Diskuse