Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. září 2023 14:04
Čas čtení 1:08
Tereza Šnajdrová

Polovina Čechů a Češek myslí při sexu na někoho jiného. Proč to dělají a máš s tím taky zkušenost?

Polovina Čechů a Češek myslí při sexu na někoho jiného. Proč to dělají a máš s tím taky zkušenost?
Zdroj: Freepik / volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO SEX SEXUALITA
Uložit Uložené

Výzkum také odhalil, že až polovina lidí má někdy sex jen proto, že to po nich chce partner.

Aby bylo jasno, hned pro začátek musíme uvést na pravou míru, že fantazírování o někom jiném, než je tvůj dlouhodobý partner*partnerka, nemusí být vnímáno jen negativně. Naopak. Někdy se může jednat o neškodnou metodu, jak si prostě zajistit lepší prožitek ze sexu. Pokud se však jedná o cestu, jak uniknout ze svého nudného milostného života, tak bys možná měl*a svůj vztah přehodnotit.

Doporučeno
Sex s velkým S: Ptali jsme se Češek a Čechů na nejhezčí intimní hetero zážitek Sex s velkým S: Ptali jsme se Češek a Čechů na nejhezčí intimní hetero zážitek 24. srpna 2023 13:05

Z průzkumu, do kterého se zapojily dva tisíce lidí, vyplývá, že až polovina z dotazových myslí při sexu na někoho jiného. Mezi nejčastější důvody, proč tomu tak je, pak patří nerozhodnost, nespokojenost s aktuálním vztahem, touha po novém nebo vzrušujícím zážitku, ale také menší chuť na sex způsobená stresem.

„Zjištění, že polovina lidí při sexu utíká do světa představ, hezky ukazuje, že mít různé erotické fantazie opravdu není nic neobvyklého. Ale úsměvným podnětem k zamyšlení by mohlo být to, co uvedlo 61 procent respondentů: že mají někdy sex jen proto, že to po nich chce partner. V takových situacích asi není moc divu, že myšlenky zabloudí jinam,“ komentuje výsledky průzkumu Michal Večeřa ze sexshopu Yoo. 

Doporučeno
Jak dosáhnout intenzivnějšího orgasmu a zabránit předčasné ejakulaci? Pomůže ti edging Jak dosáhnout intenzivnějšího orgasmu a zabránit předčasné ejakulaci? Pomůže ti edging 18. července 2023 6:00

Komunikace na prvním místě

Odborníci a odbornice se shodují na tom, že základem pro řešení problémů ve vztahu, kterými mohou být právě i myšlenky na někoho jiného, je komunikace. Z jiného průzkumu však vyplývá, že s mluvením má problémy téměř polovina Čechů a Češek. 

„Téměř polovina žen (42,5 procenta) i mužů (47,3 procenta) uvedla, že jen zřídka sdělují své lásce zpětnou vazbu o tom, co by příště v sexu potřebovali jinak. To může snadno vést k problémům se vzájemným porozuměním,“ doplňuje výzkumná agentura s tím, že sex je jazykem lásky, a pokud máme problém mluvit o intimních potřebách, jen obtížně budeme komunikovat i o dalších problémech v partnerském životě. 

Anketa:
Myslíš při sexu na někoho jiného?
Ano, skoro furt. 
Sem tam ano, ale je to jen taková bláznivá fantazie.
Ne, jsem věrný*věrná svému protějšku. 
Ano, skoro furt. 
23 %
Sem tam ano, ale je to jen taková bláznivá fantazie.
34 %
Ne, jsem věrný*věrná svému protějšku. 
43 %
Domů
Sdílet
Diskuse