Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
26. září 2023 16:26
Čas čtení 0:52
Vincenc Novák

VIDEO: Tohle je jen pro silné nátury. Američan spořádal 50 papriček stokrát pálivějších než jalapeños

VIDEO: Tohle je jen pro silné nátury. Američan spořádal 50 papriček stokrát pálivějších než jalapeños
Zdroj: Guinness world records
ZAHRANIČÍ GASTRONOMIE GUINNESSOVA KNIHA REKORDŮ
Uložit Uložené

Chuť papričky Carolina Reaper bývá přirovnávána ke konzumaci roztavené lávy. Přestože by normální člověk takovou věc zřejmě nepozřel, Kanaďan Mike Jack se jí nemůže nabažit. Nyní se svým rekordem dokonce zapsal do Guinnessovy knihy rekordů.

Jackovi se podařilo trhnout časový rekord, když během necelých sedmi minut spořádal 50 kusů těchto ohnivých monster. Tato porce mu však zřejmě nestačila, a tak si ke svému rekordu naložil ještě dalších 85 papriček.

Muž si údajně za 20 let konzumace vybudoval toleranci na pálivost. Zřejmě jen díky tomu dokáže pozřít přes dvě stovky papriček, aniž by byl na místě nutný zásah hasičské jednotky. 

Doporučeno
GALERIE: Toto jsou nejlepší polévky světa. Na kterém místě skončila česká klasika? GALERIE: Toto jsou nejlepší polévky světa. Na kterém místě skončila česká klasika? 24. září 2023 15:16

„Jako by se mi kroutila střeva“

„Počáteční šok z pálivosti je intenzivní. Druhá už se nezdá tak zlá, ale každá další je stále pálivější a pálivější, jak se papričky dotýkají nových míst v ústech,“ popisuje Mike Jack svoje zkušenosti a doplňuje: „Dostávám silné křeče. Mám pocit, jako by mi někdo mačkal a kroutil střeva.“

Podle svých slov však nemusel po dosažení rekordu snášet příliš silnou bolest, neboť většinu ze snědených papriček následně vyzvracel. I tak však celou noc strávil vleže na studené podlaze v koupelně.

Doporučeno
Velký test nealko piv: Pili jsme malý klenot a hodně patoků. Alternativu k Birellu v Česku najdeš, není z Plzně Velký test nealko piv: Pili jsme malý klenot a hodně patoků. Alternativu k Birellu v Česku najdeš, není z Plzně 14. září 2023 6:00

Mike Jack je držitelem celkem pěti Guinnessových rekordů. Tři z nich se týkají pojídání pikantních jídel, jeden pálivého polibku. V minulosti se mu podařilo dosáhnout mnoha dalších rekordů, které však byly později překonány.

Domů
Sdílet
Diskuse