Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. října 2023 11:40
Čas čtení 0:53
Lucie Kotvalová

Grimes žaluje Elona Muska kvůli rodičovským právům. Nedovolí mi vidět syna, tvrdí

Grimes žaluje Elona Muska kvůli rodičovským právům. Nedovolí mi vidět syna, tvrdí
Zdroj: Theo Wargo/Getty Images
OSOBNOSTI ELON MUSK GRIMES
Uložit Uložené

Zpěvačka a skladatelka Grimes zažalovala Elona Muska, se kterým má tři děti, kvůli rodičovským právům. Cílem je určit legální rodiče dítěte.

Pětatřicetiletá Grimes, jejíž občanské jméno je Claire Boucher, podala minulý týden u sanfranciského vrchního soudu žádost o určení rodičovského vztahu. Jak uvádí web Global News, Musk jí údajně nenechal vidět jednoho z jejich dvou synů.

Cílem žádosti tedy podle serveru je, aby soud určil zákonné rodiče dítěte, kteří nejsou manželé.

Doporučeno
Musk nazval svoji transgender dceru komunistkou. Hádku s ní označil za jeden z nejbolestivějších okamžiků v životě Musk nazval svoji transgender dceru komunistkou. Hádku s ní označil za jeden z nejbolestivějších okamžiků v životě 1. září 2023 18:30

Musk (52), CEO automobilky Tesla, a kanadská umělkyně Grimes spolu mají tři děti. Nejprve se jim narodil syn X Æ A-12, kterému říkají „X“, a poté v roce 2021 dcera Exa Dark Sideræl Musk, pro kterou využívají přezdívku „Y“. 

Minulý měsíc byla zveřejněna informace, že spolu mají i třetí dítě. Jeho existence byla do té doby držena v tajnosti. Miliardář se o svém potomkovi rozpovídal v nové biografii, kterou napsal Walter Isaacson. Jméno chlapce je Techno Mechanicus, zkráceně Tau.

Podle webu Global News se žaloba týká právě jejich nejmladšího dítěte.

Každý boháč je zlý

Elon Musk má dohromady jedenáct dětí se třemi ženami. V listopadu 2021 přišla na svět dvojčata, jejichž matkou je manažerka Muskovy firmy Neuralink Shivon Zilis. Další z Muskových dcer je také devatenáctiletá Vivian Jenna Wilson, která se svým otcem v loňském roce přerušila veškerou komunikaci poté, co úspěšně prošla tranzicí. Musk ji ve své biografii nazval komunistkou.

„Překročila socialismus a stala se plnohodnotnou komunistkou a myslí si, že každý boháč je zlý,“ řekl Elon Musk autorovi své biografie Isaacsonovi.

Domů
Sdílet
Diskuse